Marinković se oprostio od Baskonije i nagovestio povratak u Partizan Mozzart Bet

Vreme čitanja: 2min | pon. 13.05.24. | 12:30

Reprezentativac Srbije napušta klub iz Vitorije na kraju sezone

Vanja Marinković napušta Baskoniju posle tri godine, a u izjavi koju je dao za lokalni radio Kiroleos, nagovestio je potencijalni povratak u Partizan Mozzart Bet.

Marinković je u klub iz Vitorije stigao u julu 2021. godine, a dres Parnog valjka nosio je duplo duže i u crno-belom dresu osvojio titulu prvaka Srbije i dva Kupa Radivoja Koraća.

Izabrane vesti

U aktuelnoj sezoni je prosečno postizao 11 poena u Evroligi, za 26 minuta provedenih na parketu. Sličan učinak je imao i u ACB ligi, gde je davao pola poena više u proseku, uz sličnu minutažu.

"Ovo je moja poslednja sezona ovde. Ali, vratiću se. Ne znam da li sa Partizanom ili nekim drugim timom, ali vratiću se. Hvala vam svima", poručio je Marinković.

Vanja je između Partizana i Baskonije dve sezone nosio dres Valensije. Reprezentativac Srbije je bio u svim mlađim kategorijama, dok se sa seniorskom selekcijom domogao srebrne medalje na nedavnom Svetskom prvenstvu na Filipinima.

Španski mediji su još zimus nagoveštavali da bi Marinković mogao na leto da se vrati u Partizan. El Koreo, vodeći dnevni list Baskije, pisao je da su crno-beli još u januaru bacili oko na 27-godišnjeg Beograđanina, koji je karijeru i počeo u Partizanu čije je boje branio od 2013. do 2019. godine.

Nije tajna da Partizan Mozzart Bet već sezonama pokušava da oformi srpsko jezgro tima oko kojeg bi slagao kvalitetne strance. Stoga je od povratka Željka Obradovića na klupu opipivao puls mnogim srpskim košarkašima. Tako su uostalom i stizali Aleksa Avramović, Alen Smailagić, Ognjen Jaramaz, Danilo Anđušić, Tristan Vukčević... Ostaje da se vidi da li će novi u nizu biti šuter reprezentativnog kalibra, Vanja Marinković.


tagovi

BaskonijaVanja Marinković

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara