Vanja Marinković (©Starsport)
Vanja Marinković (©Starsport)

Vanja Marinković je Partizanova letnja ideja

Vreme čitanja: 2min | čet. 25.01.24. | 10:06

Tvrdi El Koreo, najuticajniji list Baskije

Kada se pomene ime Baskonije, većina košarkaših fanatika u Evropi pomisliće na serijskog trojkaša Markusa Hauarda ili Čimu Monekea, momak je apslutni hit sezone, ali oni kojima je crno-bela boja u srcu sigurno će se setiti u Vanje Marinkovića, koji evo već dve i po godine uživa u životu u Vitoriji. S tim da ni on sam ne zna koliko će još potrajati pirinejski period njegovog života – prethodno je dve godine igrao i za Valensiju – jer mu na leto ističe ugovor sa Baskonijom.

I tu se vraćamo na Partizan Mozzart Bet. Jer kako piše El Koreo, vodeći dnevni list Baskije, crno-beli su već bacili oko na 27-godišnjeg Beograđanina, koji je karijeru i počeo u Partizanu čije je boje branio od 2013. do 2019.

Izabrane vesti

Sada je već izrastao u ozbiljnog evroligaškog košarkaša, a nije tajna da Partizan Mozzart Bet već sezonama pokušava da oformi srpsko jezgro tima oko kojeg bi slagao kvalitetne strance. Stoga je od povratka Željka Obradovića na klupu opipivao puls mnogim srpskim košarkašima.

Tako su uostalom i stigli Aleksa Avramović, Alen Smailagić, Ognjen Jaramaz, Danilo Anđušić, Tristan Vukčević... Bilo je naravno i drugih primera. Neki isprva nisu verovali u projekat i finansijsku stabilnost kluba posle godina krize, drugi su samo tražili previše para, treći su se nudili, ali jednostavno nemaju taj evroligaški kvalitet... Marinković ima i o tome svedoči i prosek od 10,2 poena po utakmici Evrolige. A, Partizan Mozzart Bet svakako ima zadatak da već sada razmišlja o sledećoj sezoni.

Kad već pominjemo nju, treba znati da će crno-beli ovog leta morati da razmišljaju o doselekciji, jer ugovori ističu recimo Džejmsu Naneliju i Danilu Anđušiću, dok je Mateuš Ponitka letos potpisivao na „jedan plus jedan“...

Što će reći, Vanja Marinković i te kako ima smisla. I logično je da se o njemu razmišlja. Za sada ništa više od toga, ali neće dugo proći pre no što će Partizan Mozzart Bet biti prinuđen da vuče konkretne poteze na tržištu.



tagovi

Vanja MarinkovićEvroligaBaskonija

Obaveštavaj me

Evroliga
KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara