Botas zablistao na premijeri u Melburnu

Vreme čitanja: 1min | ned. 17.03.19. | 08:52

Finski vozač upisao četvrtu pobedu u karijeri, a Hamilton učinio trijumf Mercedesa potpunim

Prvi šampanjac u sezoni otvorio je Valteri Botas! Finski vozač zablistao je na startu sezone Formule 1 i upisao pobedu u trci za Veliku nagradu Australije u Melburnu. 

Botas je na startu trke obišao svog timskog kolegu iz Mercedesa Luisa Hamiltona i ostao je na čelu kolone do kraja, tako da nije bilo preterano uzbudljivih scena u borbi za pobedu na premijeri. Vozaču iz Nastole ovo je četvrta pobeda u karijeri.

Izabrane vesti

Uspeh finskog vozača je bio potpun, jer je uspeo i da odveze najbrži krug na stazi, zbog čega je nagrađen dodatnim bodom, što je po novom pravilu koje je usvojeno pre nekoliko dana.

Drugo mesto pripalo je Luisu Hamiltonu, aktuelnom šampionu, pa je Mercedes ostvario apsolutni trijumf u Melburnu.

Na pobedničkom postolju našao se i Maks Ferštapen iz Red Bula. Vozači Ferarija, Sebastijan Fetel i Šarl Lekler, osvojili su četvrto i peto mesto.

Naredna trka u šampionatu Formule 1 voziće se u Bahreinu 31. marta.

VN Australije: 1. Botas (Mercedes), 2. Hamilton (Mercedes), 3. Ferštapen (Red Bul), 4. Fetel (Ferari), 5. Lekler (Ferari), 6. Magnusen (Has), 7. Hulkenberg (Reno), 8. Raikonen (Alfa Romeo)...

Generalni plasman: 1. Botas 26 bodova, 2. Hamilton 18, 3. Ferštapen 15, 4. Fetel 12, 5. Lekler 10, 6. Magnusen 8, 7. Hulkenberg 6...

(FOTO: Reuters)


tagovi

Valteri Botas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara