Hamilton dominirao na Hungaroringu

Vreme čitanja: 1min | ned. 29.07.18. | 17:08

Svetski šampion u Formuli 1 pobedio u Budimpešti i povećao prednost u odnosu na Sebastijana Fetela

Luis Hamilton ponovo je pokorio Hungaroring! Vozač Mercedesa trijumfovao je u trci za Veliku nagradu Mađarske u Budimpešti i povećao prednost u odnosu na Sebastijana Fetela iz Ferarija u generalnom plasmanu Svetskog šampionata u Formuli jedan.

Britanski automobilista sada ima 24 boda prednosti u odnosu na glavnog konkurenta i ovo bi mogao da bude jedan od važnijih momenata u trci za trofej.

Izabrane vesti

Hamiltonu je ovo bila peta pobeda u sezoni, a šesti put u karijeri slavi je na stazi pored Budimpešte. Trku je počeo sa pol-pozicije, a kako to obično biva u Mađarskoj, onaj koji startuje prvi, tako prođe i kroz cilj.

Na današnjoj trci drugo mesto zauzeo je Fetel, a treći je bio još jedan vozač Ferarija, Kimi Raikonen.

Danijel Rikardo iz Red Bula četvrti je prošao kroz cilj, pošto je u poslednjem krugu pretekao Valterija Botasa iz Mercedesa.

Šesti je bio Pjer Gasli iz ekipe Toro Roso, a bodove u Mađarskoj još su osvojili Kevin Magnusen iz Hasa, Fernando Alonso iz Meklarena, vozač Renoa Karlos Sainc i Roman Grožan iz ekipe Has.

Svetski šampionag Formule 1 nastavlja se za mesec dana, a tradicionalno, posle Hungaroringa sledi trku za Veliku nagradu Belgije na stazi Spa Frankoršamp.

TABELA VOZAČA

TABELA KONSTRUKTORA

Foto: Action images


tagovi

Luis HamiltonSebastijan FetelHungaroringKimi Raikonen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara