"Niko Rozberg (Mercedes)"
"Niko Rozberg (Mercedes)"

Kamikaza Niko

Vreme čitanja: 2min | sub. 08.10.16. | 10:41

Rozberg treću godinu zaredom osvojio pol-poziciju na pisti Suzuka. Hoće li konačno slaviti?

Niko Rozberg (Mercedes)Vodeći u generalnom plasmanu Formule 1, Niko Rozberg osvojio je prvo startno mesto za veliku nagradu Japana i to treću godinu zaredom.
S njim će iz prvog reda u nedelju od 07.00 krenuti timski kolega, aktuelni šampion i drugi u trci za titulu, Luis Hamilton, koji je bio sporiji za samo 13 stotinki. Treće vreme na kvalifikacijama zabeležio je as Ferarija, iskusni Finac Kimi Raikonen ispred klupskog saborca, Sebastijana Fetela. Nemac će usled kazne zbog sudara u Maleziji startovati sa sedmog mesta, dok će njegovo u drugom redu zauzeti Maks Verštapen iz Red Bula.

NOVO! NOVO! NOVO! Mozzartbet.com promenio dres!

Izabrane vesti

Prošle dve godine na Suzuki je slavio Hamilton iako je Rozberg osvajao pol-pozicije, tako da bi trebalo obratiti pažnju ukoliko želite da stavite ovu trku na tiket. Pored toga, as Mercedesa nikada nije pobedio na Velikoj nagradi Japana, a od aktivnih vozača najviše pobeda ima Fetel (4), ali sve za volanom Red Bula. Hamilton je na Suzuki, koju često ume da zahvati jaka kiša u ovo vreme što značajno utiče na konačan raspored snaga, slavio 2007, 2014. i 2015. zato i smatramo da je upravo on favorit za najviši stepenik postolja.
Startni raspored: 1. Rozberg (Mercedes), 2. Hamilton (Mercedes), 3. Raikonen (Ferari), 4. Verstapen (Red Bul), 5. Rikijardo (Red Bul), 6. Perez (Fors Indija), 7. Fetel (Ferari),  8. Grožan (HAAS), 9. Hulkenberg (Fors Indija), 10. Gutierez (HAAS)...
Generalni plasman: 1. Rozberg (Mercedes) 288, 2. Hamilton (Mercedes) 265, 3. Rikijardo (Red Bul) 204, 4. Raikonen (Ferari) 160, 5. Fetel (Ferari) 153...
(foto: Action Images)


tagovi

Velika BritanijaNiko RozbergNemackaLuis HamiltonJapanFormula 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara