Za dlaku sinko: Botas ispred Hamiltona za 0,006 sekundi

Vreme čitanja: 1min | sub. 13.07.19. | 16:36

Nikada manja razlika u istoriji VN Britanije

Nikada manja razlika u borbi za pol poziciju u istoriji trke za Veliku nagradu Britanije. Teško da je bilo mnogo ovakvih i u istoriji Formule 1. Junak dana na Silverstonu postao je Valteri Botas, koji je osvojio 10. pol poziciju u karijeri.

Finski vozač je za 0,006 sekundi bio brži u kvalifikacijama od Luisa Hamiltona! Klupski kolega i lider u generalnom plasmanu ostao je da ovog puta gleda u leđa Botasu, mada to ne mora baš ništa da znači za nedelju kada se upale zelena svetla za start trke u Britaniji.

Izabrane vesti

Ipak je Ostrvo domovina Luisa Hamiltona, gde je pet puta u karijeri dobijao trke, isto koliko i Džimi Klark i Alen Prost, pa će tamnoputi as Mercedesa imati šansu u nedelju da ih nadmaši i uđe u istoriju.

Treće mesto na startu pripalo je Šarlu Lekleru, a četvrto Maksu Ferštapenu. Tek iz trećeg reda krenuće Sebastijan Fetel i to sa šestog mesta, pored Pjera Gaslija.

U generalnom poretku Formule 1 posle devet trka vodi Hamilton sa 197 bodova, ispred Botasa koji ima 166, dok je na trećem mestu Ferštapen sa 126 bodova.

Foto: Reuters

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara