""
""

Banvit u finalu, Galata pod mačem! Neka Real, Fener i ostali što pre krenu po buduću zvezdu Evrolige

Vreme čitanja: 2min | sub. 18.02.17. | 16:24

Posle Bešiktaša pao i Galatasaraj, a opet je blistao spektakularni Amerikanac

U četvrtfinalu Bešiktaš, u polufinalu Galatasaraj! Banvit seče kao mačem najpopularnije turske klubove. Banvit je u finalu Kupa Turske posle još jedne velike pobede. Na krilima preokreta u poslednjoj četvrtini i još jedne sjajne partije Džordana Tiodora, Banvit je u polufinalu savladao Galatu - 71:68.

Izabrane vesti

Pored četiri evroligaša i Bešiktaša koji blista u Ligi šampiona, očigledno je da Banvit zaokružuje veliku šestorku turske košarke. Ovaj tim po svemu prikazanom može da parira najboljim klubovima u Evropi i prava je šteta što ne igra u nekom jačem takmičenju od Lige šampiona...

Banvit je na poluvremenu vodio pet razlike, ali je Galata treću četvrtinu dobila sa 23:14 i došla nadomak pobede. Posle koša Micova, Galata je vodila 61:56 pet minuta pre kraja. Međutim, Banvit je uzvratio istom merom, Kulig, Orelik i Tiodor su vezali tri trojke u poslednje dva minuta za preokret i veliko slavlje.

Aposlutni heroj pobede je spektakularni Amerikanac Džordan Tiodor. Najbolji strelac i asistent turske lige je je strašnu formu nastavio i na Kupu Turske. Sa 20 poena je bio najbolji pojedinac u pobedničkom timu i nerešiva enigma za odrbanu Galate. Sjajan je bio i Litvanac Orelik koju je ubacio 17 poena uz šut za tri poena 5/6! Nekadašnji Partizanov prvotimac Edo Murić je ubacio pet poena. Kod Galate je najbolji bio Micov sa 13 poena, po 12 su ubacili Dibler, Tajus i Koksal.

U drugom polufinalu se večeras sastaju Anadolu Efes i Karšijaka.  


tagovi

GalatasarajEvroligaBanvit

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara