CSKA potpisao Rada!

Vreme čitanja: 1min | čet. 15.02.18. | 12:35

Dimitris Itudis rešio kadrovski problem zbog povreda...

Američki košarkaš Viktor Rad prešao je u moskovski CSKA sa potpisom jednomesečnog ugovora, uz opciju produžetka saradnje do kraja sezone.

Rad u redove ruskog velikana dolazi iz turskog Gacijantepa sa kratkoročnim dogovorom.
"Odlučili smo da potpišemo Rada zbog problema sa povredama koje imamo. On je iskussan košarkaš, igrao je za Nižnji i iskusio igranje u Evroligi sa Makabijem prošle sezone. Osim toga, Rad može da igra na više pozicija. Nadamo se da će uspeti da nam pomogne. Stručni štab i igrači će uraditi sve kako bi mu pomogli da se što pre adaptira na sistem", rekao je Dimitris Itudis.

Izabrane vesti

CSKA u poslednje vreme ima velikih problema sa povredama u centarskoj liniji, pošto u sistemu trenutno nema ni Kajla Hajnsa, ni Otela Hantera. Zanimljivo je da se Itudis odlučio baš za potpis atletskog krila, ali je i u nezgodnom trenutku ostao veran svojoj taktici. Što, doduše, znači da bi moglo da dođe do određenih pomeranja u sastavu, te da bi Andrej Voroncevič i Nikita Kurbanov mogli da budu startni "centri".

Rad se vraća u Rusiju posle godinu i po dana gde je nosio dres Njižnjeg iz Novgoroda, a tokom karijere nastupao je za Makabi Tel Aviv i filijalu NBA ligaša Filadelfije. Ove sezone u turskom šampionatu prosečno je beležio 11 poenta, 7,4 skoka i dve asistencije po meču.


tagovi

Viktor RadCSKA Moskva

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara