""
""

A ko drugi? Suarez najbolji igrač Premijer lige

Vreme čitanja: 2min | pon. 28.04.14. | 09:53

Eden Azar pobedio u konkurenciji mladih fudbalera, Liverpul i Čelsi dominiraju u timu godine

Godinu dana otkako je ujeo Branislava Ivanovića rehabilitacija Luisa Suareza je završena – osvojio je nagradu za najboljeg igrača Premijer lige po izboru profesionalnih fudbalera.

Da stvar bude još impresivnija izveštaji sa Ostrva govore da je i Patris Evra glasao za Urugvajca, uprkos tome što je napadač Crvenih 2011. godine dobio suspenziju zbog rasnih uvreda na račun Francuza. Pogled na statistiku dovoljan je da se odluka Suarezovih kolega prihvati sa apsolutnim legitimitetom – 30 golova i 12 asistencija. A tek kad se uzme u obzir da je propustio početak sezone zbog suspenzije, a i kako je novi Zuba svetskog fudbala igrao.
„Uvek se trudim da pružim najbolje igre za tim i lepo je dobiti nagrade, ali stvarno ovo je za moje saigrače i osoblje u Liverpulu jer bez njihove pomoći ne bih mogao da osvojim nagradu“, rekao je Suarez.

Izabrane vesti

Suarez je dobio više glasova od saigrača Danijela Staridža i Stivena Džerarda, Čelsijevog ključnog ofanzivnog igrača Edena Azara, kreatora igre Sautemptona Adama Lalane i stene u sredini Sitija Jaje Turea.

Prošle godine je Garet Bejl objedinio nagrade za najboljeg igrača i najboljeg mladog igrača, a ove je Eden Azar pobedio u konkurenciji fudbalera koji imaju, ili su mlađi od 23 godine.

Ekipa godine sastavljena je od po trojice igrača Čelsija i Liverpula, dvojice Mančester Sitija i Sautemptona i jednog  Evertona.

Tim Premijer lige za sezonu 2013/2014: Petr Čeh (Čelsi), Simus Kolman (Everton), Vensan Kompani (Mančester Siti), Geri Kejhil (Čelsi), Luk Šo (Sautempton), Eden Azar (Čelsi), Jaja Ture (Mančester Siti), Stiven Džerard (Liverpul), Adam Lalana (Sautempton), Luis Suarez (Liverpul), Danijel Staridž (Liverpul).

Prethodni osvajači:

2012/13 – Garet Bejl (Totenhem)

2011/12 – Robin van Persi (Arsenal)

2010/11 – Garet Bejl (Totenhem)

2009/10 – Vejn Runi (Mančester junajted)

2008/09 – Rajan Gigs (Mančester junajted)

2007/08 – Kristijano Ronaldo (Mančester junajted)

Da li se slažete sa ovogodišnjim izborom? Za koga biste vi glasali?

(FOTO: Action images)


tagovi

SautemptonPremijer ligaVensan KompaniSimus KolmanMančester SitiLuis SuarezLiverpulJaja TureGeri KejhilEvropaEngleskaEvertonEden AzarČelsiAdam Lalana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara