""
""

ABA NAJAVA KOLA: Da vidimo košarkaško čudovište na delu

Vreme čitanja: 3min | sub. 10.12.16. | 09:14

Evo šta nas očekuje u narednom kolu regionalnog takmičenja iz ugla Slobodana Klipe

Ovog vikenda očekuje nas 13. kolo takmičenja u ABA ligi. Novih sedam utakmica u kojima će timovi iz regiona pokazati svoje košarkaško umeće, a kako bismo vam olakšali praćenje i klađenje na ove mečeve pozvali smo doskorašnjeg trenera FMP-a Slobodana Klipu da kratko prokomentariše svih sedam parova.

Izabrane vesti

Trener juniorske selekcije Crvene zvezde nam je izašao u susret i ovo su njegovi kratki osvrti na predstojeće bitke na terenima ABA lige.

I ubuduće ćete na stranicama MOZZART Sporta moći da čitate slične najave pred naredna kola Regionalnog takmičenja.

POGLEDAJTE OVDE KVOTE ZA UTAKMICE 13. KOLA ABA LIGE

MORNAR - MZT, subota, 17.00

Mornaru gori pod nogama, očekivali su bolju sezonu. I MZT je u problemu, ali manjem. Oni takođe imaju slabiju sezonu od očekivanog. Mornar mora da dobije ovu utakmicu na svom parketu i mislim daće to i uraditi. Ipak, biće im teško pod takvim opterećenjem. Ostali su i bez dva igrača juče. Videćemo.

KARPOŠ - MEGA LEKS, subota, 19.00

Karpoš je odigrao dve utakmice dobro kod kuće i generalno je jedan tim na svom parketu, a drugačiji na strani. Ima tu iskusnih igrača, ali fizički nisu previše spremni. Mega ima mlad tim, ne igra previše dobro u Ligi šampiona, ali im je važnija ABA liga. Očekujem neizvesnu utakmicu, ali nekako mi deluje da su veće šanse na strani Mege zbog sistema u igri.

PARTIZAN - IGOKEA, subota, 21.00

Partizan je apsolutni favorit. Malo umoran, ali tim koji ima prepoznatljiv stil igre. Igokea igra dosta pik en rola, tu su Radivojević i Robinson. Mogu da iznenade, ali teško protiv Partizana koji uvek igra odlično na svom parketu i po tome je prepoznatljiv.

CIBONA - KRKA, nedelja, 12.00

Cibona je ovde favorit. Tu nema dileme. Dobar je to tim. Tu je i mladi Ante Žižić koji nije samo mlad i talentovan igrač, već dobar igrač. Neverovatan talenat, još jedno košarkaško “čudovište” sa ovih prostora. Tu su i iskusni Joksimović i Šakić. Cenim da će Cibona pobediti.

FMP - CEDEVITA, nedelja 17.00

FMP je smenio trenera, rezultati nisu očekivani, mada možda može da se iznenadi Cedevita. Ipak, gosti su favorit, imaju iskusniju ekipu, bolji roster. Već su napravili tim, pa doveli nove igrače. Džekson je bio odličamn pa otišao, dok Bilan nije u onoj formi. Svakako, gosti imaju prednost.

BUDUĆNOST - CRVENA ZVEZDA, nedelja 19.00

Derbi kola. Budućnost je odlično započela šampionat, ali vidim da u Evrokupu imaju poraze. Na centarskim pozicijama imaju povrede, dosta su putovali i izmoreni. To isto važi i za Zvezdu. Tu je Savović, Džejms je u problemu sa povredama. Zvezda je favorit, jeste premorena, ali Zvezda je bliža pobedi uprkos obavezama u Evroligi.

OLIMPIJA - ZADAR, nedelja 21.00

Zadar ima dobru prvu petorku, ali i mnoge probleme što u finansijskom smislu, što u nekom drugom. Dosta utakmica, dosta zamora. Igraju i u hrvatskom prvenstvu. Umorna je i Olimpija, ali mislim da je na ovom duelu ona favorit. Iskreno nisam siguran kako će se obe ekipe snaći u ovom momentu sa dosta problema.

(Piše: Strahinja Klisarić, foto: Star Sport)


tagovi

Jadranska ligaSlobodan Klipa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara