""
""

Adidas se odriče Suareza

Vreme čitanja: 1min | čet. 26.06.14. | 18:10

Poznata nemačka kompanija u potpunosti podržava odluku FIFA

Poznati nemački proizvođač sportske opreme Adidas saopštio je danas da do kraja Mundijala više neće koristiti reklamu u kojoj se pojavljuje Luis Suarez, pošto je Urugvajac suspendovan na četiri meseca jer je ugrizao Italijana Ðorđa Kjelinija.

"Adidas u potpunosti podržava odluku koju je donela FIFA. Za nas je Suarezovo ponašanje neprihvatljivo i moramo da ga podsetimo da od igrača sa kojima imamo ugovor očekujemo određene standarde u ponašanju. Nećemo više koristiti Suareza u marketinške svrhe tokom Mundijala", navodi se u saopštenju Adidasa.

Izabrane vesti

Suarez je danas kažnjen sa devet utakmica suspenzije i četiri meseca van fudbala. Disciplinska komisija Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) nije imala milosti prema Urugvajcu, koji je prethodno tokom karijere već kažnjavan jer je "grizao" Otmana Bakala iz PSV-a i Branislava Ivanovića iz Čelsija.

Istovremeno, Suarez će morati da plati i novčanu kaznu od 100.000 švajcarskih franaka.

Napadač Liverpula neće igrati u osmini finala protiv Kolumbije, kao ni do kraja šampionata, u slučaju da Urugvaj prođe dalje, a propustiće i početak nove sezone u Premijer ligi.

(foto: Action Images)


tagovi

reprezentativni fudbalEvropaBrazil2014DBrazil2014

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara