"Kajri Irving je dao 40 poena"
"Kajri Irving je dao 40 poena"

Ajde, bež’te odavde - mi smo šampioni! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 10.06.17. | 08:19

Klivlend se vratio...

Kajri Irving je dao 40 poenaRasturanje! Promocija šampiona je odložena, jer šampion je - Klivlend! Bar još neki dan. Bar dok nas Golden Stejt praktično ne uveri da je sposoban da završi seriju. Dotad će se pričati o veličanstvenoj partiji Kavalirsa koji su u sudaru aktuelnog i verovatno budućeg prvaka NBA lige istog počistili s parketa.

I to kako! Superiorno. Uzeli ljudi loptu i igrali (se) košarke. Vodilli od prve do poslednje sekunde i na kraju slavili 137-116, za 1:3 u seriji. Za nadu da još nije gotovo. Odbranili su čas parketa u Ohaju i preselili finale u Oukland, gde će u noći između ponedeljka i utorka da usledi kraj ili novi zaplet.

Izabrane vesti

 

Po receptu iz treće utakmice (takođe igrao spektakularno 45 minuta, ali nije znao kako da je završi), Klivlend je na sitne delove raskomadao odbranu gostiju. Povukao je najpre Kevin Lav, vezanim trojkama, pa Kajri Irving pogocima iz samo njemu znanih pozicija, a još u prvom poluvremenu tim Stiva Kera na patos poslao Lebron Džejms. Razlika je vrlo brzo skočila na 19 poena i jedini strah u dvorani u Ohaju bio je da li će i ovo Kavalirsi prokockati kao pre nekoliko dana. Odnosno, da li imaju snage da u istom ruitmu odigraju ceo meč.

Ispostavilo se da su odigrali utakmicu sezone. Možda i karijere kad je reč o Kajriju Irvingu. Njegova košarka sinoć je bila pravi melem za oči svakog zaljubljenika u igru pod obručima. Momak je, što kažu žargonski, prešao igricu. Prednja promena, prodor, šut ispod ruke, dvojka u padu, trojka... Nema šta nije radio 25-godišnji bek. Pritom, pronalazio je sjajna rešenja kad je organizacija napada u pitanju, ostavljao saigrače same na šutu i bez dileme je junak trijumfa koji Klivlend vraća u život.

Irving je meč završio sa 40 poena (15 od 27 iz igre), sedam skokova i četiri asistencije. Pogodio je čak sedam trojki i udahnuo novi život ekipi za koju se verovalo da je psihički posrnula posle onako izgubljenog trećeg meča.

Ali...

Klivlend se vratio još jači. Zato što ima lidera. Rođenog pobednika. Lebron Džejms je, poput Irvinga, „leteo“ terenom. Nema te pozicije iz koje jedan od najkompletnijih igrača današnjice nije dao koš. Između ostalog sam je sebi „namestio“ zakucavanje u drugom poluvremenu, a koliko je bio „napaljen“ svedoči da je upisao tripl-dabl (31 poen, deset skokova, 11 asistenija). To mu je bio deveti tripl-dabl u finalnim serijama NBA lige, čime je na večnoj listi prestigao legendarnog Medžika Džonsona.

Klivlend je imao sjajno pucačko veče. U prvom poluvremenu postigao je čak 86 poena (srušen rekord Dalasa od 83 iz 2003. godine), ukupno je postigao 24 trojke (iz 32 pokušaja), šest tih dalekometnih hitaca ispalio je Kevin Lav (23 poena), treći član klana od koga Golden Stejt nije mogao da se odbrani. 

Golden Stejt je i dalje veliki favorit. Narednu utakmicu igra na svom parketu. Tamo je vezao devet pobeda u plej-ofu. Niko ga ove sezone nije tukao u Orakl areni, ali da bi stavio prsten na ruku Kevin Durent (sinoć 35 poena) će morati da ima raspoloženije saradnike nego što su u četvrtoj utakmici bili Stefon Kari (samo 14, čak devet promašenih trojki) i Klej Tompson (13). Jedini na nivou zahteva u gostujućem timu, uz Kej Dija, bio je Dremond Grin (16 poena, 14 skokova).

(FOTO: Action images)


tagovi

NBA ligaLebron DžejmsKlivlendKevin DurantKajri Irving

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara