""
""

Kazne za ukrajinski rat na stadionu: UEFA pokrenula disciplinski postupak protiv kijevskog Dinama (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 27.02.15. | 16:49

Navijači Dinama se tukli među sobom, sa redarima, pa i sa gostima. Pred kaznom je i Leverkuzen zbog uvredljivih transparenata. O Fejenordu se još ništa ne zna, Fudbalska federacija i dalje veća

Problemi u Ukrajini se nastavljaju. Uprkos tome što je ekipa Dinamo Kijeva odigrala odličan meč sa Genganom i to bez najboljeg igrača Andrija Jarmolenka, uspeh je bačen u drugi plan nemilim scenama na tribinama i ispod njih. Naime, navijači osvajača ukrajinskog Kupa su tokom drugog poluvremena sišli sa tribina, pa je počeo opšti haos. Da nije bilo legendarnog Aleksandra Šovkovskog, ko zna šta bi se desilo, kada i kako bi se sve završilo, pošto je on prišao svojim “simpatizerima” i razdvajao ih jedne od drugih, ali i od redara i gostujućih navijača. Rat se preneo na stadion, kao što to obično i biva.

Izabrane vesti

Naravno, meč je bio nakratko prekinut, ali je srećom po domaće igrače (nesrećom po goste koji su u tom trenutku gubili sa 3:1, rezultatom koji ih je praznih šaka vraćao kući) nastavljen.

Tuča u jekuZbog svega toga, UEFA je odlučila da pokrene disciplinski postupak protiv Dinama. Ona je precizirala da će kazna doći zbog ulaska navijača na teren i ubacivanja pirotehničkih sredstava.

Međutim, nije sve crno po ukrajinski fudbal, jer će Dinamo 12. marta igrati meč prvi meč sa Evertonom u osmini finala Lige Evrope. Disciplinska komisija UEFA razmotriće slučaj 4. marta.

 

Bilo bi super da je to bio jedini incident u Evropi ove nedelje. UEFA je u izdvojenom slučaju optužila Bajer iz Leverkuzena zbog toga što su navijači tog tima pokazali nepristojni transparent tokom pobede protiv madridskog Atletika u Ligi šampiona od 1:0. Ono što je pisalo na transparentu ne bismo vam prevodili, ali je definitivno za kažnjavanje.

O kazni za ispade Fajenordovih pristalica se i dalje ništa ne zna. Da podsetimo, oni sui mali rasističke ispade, pošto su Žervinja gađali napumpanim igračkama u obliku banane.

(FOTO: Action images)


tagovi

navijačiLiga EvropeKijev nerediFajenordEvropaDinamo KijevBajer LeverkuzenUkrajinatuča

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara