Ako je ovo penal... Juve u finalu, Gomez će sanjati Bufona, a Boginja sudiju (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 28.02.18. | 19:23

Atalanta nesrećno ispala iz Kupa Italije

Poklon penal, tek da ne bude drame. Posledica: lagana egzekucija Miralema Pjanića za još jednu pobedu Juventusa nad Atalantom i overen plasman u finale Kupa Italije 1:0 (1:0 prvi meč).

Stara dama je u poziciji se bori za prvi trofej u sezoni. Da odbrani naslov u najboljeg u masovnijem takmičenju i pokuša da osvoji Tripletu što je san svih u gigantu iz Torina. Ekipa Masimilijana Alegrija u revanšu polufinala tukla je goste iz Bergama identičnim rezultatom kao pre četiri sedmice. Tad je junak bio Gonzalo Iguain već u trećem minutu, a večeras na Alijanc stadionu reprezentativac Bosne i Hercegovine 15 minuta pre kraja.

Izabrane vesti

Pjanić je iskoristio blagnonaklnost sudije Mihaela Fabrija, blagi kontakt Đanluke Manćinija i Bleza Matuidija, koji se pre može tumačiti kao duel nego start, a kamoli faul, okarakterisao je kao prekršaj vredan najstrože kazne. Bio je to dar kakav su domaćini čekali - Pjanić još u prvom delu pokušao da izbori jedanaesterac, pa dobio žuti karton zbog simuliranja - i bez panike priveli susret kraju.

A nije da se nisu tresli. Štaviše, Atalanta je igrala hrabro. Već u 12. minutu Alehandro Gomez je imao sjajnu šansu, kad mu je udarac iz neposredne blizine ukrotio Đanluiđi Bufon, a najbolju priliku Gasperinijev tim propustio je u 66. minutu. Ponovo je Argentinac bio u centralnoj ulozi, izbio je sam pred istrčalog Bufona, pokušao da ga lobije, legendarni golman rukavicama skrenuo loptu, da bi ona u nastavku samo okrznula stativu.

Za ta dva promašaja - setite se da je Bufon istom igrau odbranio i penal u prvoj utakmici - Atalanta je brutalno kaženjena i samo šest dana posle nesrećne eliminacije iz Lige Evrope, od Borusije Dortmunda, ponovo nije imala naklonost Fortune.

Ili sudija...

Ovo je Juventusu četvrto uzastopno finale Kupa Italije, 18. ukupno, a priliku da osvoji 13. pehar imaće protiv boljeg iz revanša Lacio - Milan.

(FOTO: Action images)


tagovi

Kup ItalijeAlehandro GomezĐanluiđi Bufon

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara