Alison je čudo od golmana, ali Roma se nije izvukla iz ukrajinskog osinjaka (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 21.02.18. | 22:38

Rimljani mogu da budu prezadovoljni porazom u Harkovu - 2:1

Pao je Napoli, pao je Mančester Siti, drugačije nije mogla da prođe ni Roma! Rimska Vučica je večeras upala u ukrajinski osinjak i nije se izvukla, ali je na gostovanju Šahtjoru u Harkovu ipak došla do rezultata sa kojim na kraju može da bude više nego zadovoljna jer je sačuvala objektivnu šansu za prolazak u četvrtfinale Lige šampiona – 2:1 (0:1).

Osinjak je najbolja moguća asocijacija za igru Šahtjora, čiji igrači napadaju protivnika kao ose kada im se ugrozi prirodno stanište. Napadaju te sve dok te potpuno onsesposobe. Ekipa Euzebija di Frančeska je prošla sa samo dve „žaoke“, pokazala je da nije zalutala u osminu finala, bila bolji protivnik 45 minuta, ali se u nastavku oslonila isključivo na čudesne intervencije fantastičnog Alisona Bekera. Brazilac je večeras učinio sve što je u njegovoj moći, ali više od toga nije mogao.

Izabrane vesti

Mladi italijanski stručnjak je još jednom pokazao da kod njega praktično ne postoji „plan B“. Roma je igrala tečno i konkretno, što je na kraju i rezultiralo vodećim golom fenomenalnog Džengiza Undera, ali nakon toga nije umela da pronađe način kojim bi mogli da se zaustave žestoki naleti protivnika.

Vučica je domaćinu poklonila priliku za izjednačenje. Rakicki je sjajnom dugom loptom pronašao Fakunda Fereiru, ali je prethodno loptu promašio Florenci, a Argentinac majstorijom izbacio Manolasa i rutinski matirao Alisona.

Brazilac je nakon prvog primljenog gola zabeležio dve nestvarne intervencije. Prvo je skinuo zicer Marlosu, a onda i topovski udarac Tajsona, koji je žestoko opalio, gađao direktno u rašlje, ali je usledila parada za TV špice. Ipak, odlični čuvar mreže nije imao rešenje za fantastičan slobodan udarac Freda u 71. minutu.

Delovalo je da će taj rezultat zadovoljiti apetite ekipe Paula Fonseke, jer je Šahtjor malo usporio, ali je u poslednjim trenucima ponovo dodao gas. Kapitalan pogodak je mogao da stigne u trećem minutu nadoknade. Fakundo Fereira je tada uspeo da savlada Alisona, ali se niotkuda pojavila noga Bruna Peresa i sprečila teži poraz gostiju.

Šahtjorovi ofanzivni igrači su u drugom poluvremenu dobili svu slobodu u igri, Romini vezni igrači Strotman, Najngolan i De Rosi pogubili su konce, iako su ih dugo izuzetno čvrsto držali u svojim rukama. Ali je definitivno jasno da su odbrane možda i najslabiji delovi oba tima, što uz sličan pristup igri oba tima obećava još jedan spektakularan meč u revanšu na Olimpiku 13. marta.


ŠAHTJOR - ROMA 2:1
/Fereira 52, Fred 71 - Under 41/

Stadion: OSC Metalist
Sudija: Vili Kolum (Škotska)

ŠAHTJOR (4-2-3-1): Pjatov - Butko, Krivcov (od 45+3. Ordec), Rakitski, Ismaili - Fred, Stepanenko - Marlos, Tajson, Bernard (od 92. Kovalenko) - Fereira.

ROMA (4-2-3-1): Alison - Florenci (Bruno Peres 71), Facio, Manolas, Kolarov - De Rosi, Strotman - Under (od 72. Žerson), Najngolan (od 83. Defrel), Peroti - Džeko.

(FOTO: Action images)


tagovi

AlisonEuzebio di FrančeskoDžengiz Under

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara