Pako Alkaser
Pako Alkaser

ALKASEEEEER! Da li su ovo golovi za titulu? (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 30.03.19. | 17:25

Kiks Bajerna i povratak Borusije na čelo Bundeslige uoči Klasikera sledećeg vikenda

Kiks Bajerna u Frajburgu i pobeda Borusije u 91. minutu! Kakvo popodne u Bundesligi. Nema šta, strašan nas Der Klasiker očekuje sledeće subote u Minhenu (18.30 časova), a Milioneri na najvažnije gostovanje putuju sa dva boda prednosti posle ovog kola, zahvaljujući Paku Alkaseru.

Punih 90 minuta čekali su navijači Borusije da se nešto desi, a onda je Španac priredio svoj mali šou. Dva gola u nadoknadi za vrednu pobedu i važan podstrek za finiš sezone. Mučila se Borusija, Vofzburg odigrao sjajan meč, ali nije imao rešenja za desnicu Španca. Konačno je dočekao i nekadašnji napadač Barselone da bude starter, opravio se od povreda i doneo važan trijumf svom timu, koji je imao dosta problema.

Izabrane vesti

Tek poneku šansu imali su domaći na današnjem meču, ali su u 91. dobili slobodan udarac na 17 metara po sredini gola. Loptu je odmah uzeo Alkaser, kao jesenas protiv Augzburga kada je u 94. doneo pobedu svom timu (4:3), i magičnom desnicom prevario živi zid Volfzburga i golmana Kastelsa za eksploziju na Vestfalenu.

Bilo je to u trenucima dok je iz Frajburga stizala informacija o remiju Bajerna (1:1), a posle sjajne kontre u 94. i pasa Džejdona Sanča svojim drugim, a 16. golom u sezoni Pako Alkaser je stavio tačku na ovaj meč. Teška, ali ipak zaslužena pobeda Borusije izvojevana je danas i bez kapitena Marka Rojsa kojem se devojka porađa, tako da je iz bolnice pratio utakmicu svojih drugara i radovao se Pakovim golovima.

Besan će posle ovog kola biti sigurno Niko Kovač koji ni sa Bajernom nije uspeo da skine prokletstvo i pobedi u Frajburgu. Njegov tim nije uspeo da slavi kao gost uprkos dominaciji (1:1), pa je hrvatski trener i dalje bez pobede i kao igrač i kao šef stručnog štaba pod Švarcvaldom. Ovo mu je sedmi neuspeh...

Da će Bajern imati problema bilo je jasno već posle tri minuta kada je Lukas Heler glavom maestralno matirao Svena Ulrajha (Nojer danas nije bio na golu), ali je Robert Levanodsvki 19. pogotkom u sezoni vratio goste u igru u 22. minutu.

Ipak, brojne prilike koje su gosti imali, pre svih Levanodovski, Hames i Leon Gorecka ostale su neiskorišćene, sjajno je branio i golman Frajburga Švolou pa je Bajern posle ovog kola ostao na dva boda zaostatka za Milionerima što obećava sigurno zanimljiv derbi.

Izuzetno efikasno popodne u Bundesligi (15 golova na pet utakmica) obezbedio je Verderov napadački tandem - KrušicaMaks Kruze i Milot Rašica majstorski su pregazili Majnc i približili Zelene izlasku u Evropu, prvom posle osam godina. Sjajno je napadač s Kosova i Metohije načeo goste posle majstorske lopte Kruzea već u šestom minutu, a potom se i odužio starijem kolegi asistencijom za konačnih 3:1, posle kojih je Verder zaposeo poziciju broj šest.

Razloga za zadovoljstvo posle današnjih utakmica imaće i fudbaleri i navijači Ajntrahta, a nakon što je Fortuna savladala Borusiju iz Menhengladbaha na svom terenu sa 3:1, jer će se u slučaju sutrašnjeg trijumfa protiv Štutgarta, Orlovi probiti na poziciju broj četiri i imati u ruci plasman u Ligu šampiona, samim tim i poboljšati lične ambicije da zadrže na okupu sjajan tim (čitaj Luku Jovića).

Ni otpisani Nirnberg nema nameru da se olako preda što je pokazao trijumfom protiv Augzburga od čak 3:0 na svom terenu. Sva tri gola igrači Der Kluba dali su u drugom poluvremenu, ali i dalje su daleko od bezbedne zone na sedam bodova zaostatka.

NEMAČKA 1 - 27. kolo

Petak
Hofenhajm - Leverkuzen 4:1 (1:1)
/Belfodil 10, 61, Bender 51. autogol, Kramarić 79 - Foland 17/

Subota
Dortmund - Volfsburg 2:0 (0:0)
/Alkaser 90+1, 90+4/

Fortuna Diseldorf - Menhengladbah 3:1 (3:0)
/Henings 6, 16, Šteger 12 - Zakarija 82/ 

Frajburg - Bajern 1:1 (1:1)
/Heler 3 - Levandovski 22/

Nirnberg - Augsburg 3:0 (0:0)
/Išak 52, Perira 88, Leven 90+1/

Verder - Majnc 3:1 (2:0)
/Rašica 3. Kruze 36, 63, - Kvajzon 52/

18.30: (1,55) RB Lajpcig (4,00) Herta (6,25)

Nedelja
15.30: (4,60) Hanover (3,60) Šalke (1,80)
18.00: (1,45) Ajntraht (4,50) Štutgart (7,00)

*** kvote su podložne promenama

Foto: Reuters


tagovi

Pako Alkaser

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara