""
""

Alvarez zaspao na straži, Rašford ubio Seltu! Junajted otvorio vrata finala Lige Evrope (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 04.05.17. | 22:53

Junajted je igrao onako kako to čini od početka Murinjovog mandata na Old Trafordu. Čvrsto, uglavnom disciplinovano, ali i prilično ružno za gledanje

Nije do lepote, nego do upornosti. A Žoze Murinjo je uporan sa svojim ružnim, ali korisnim taktičkim zamislima i Mančester Junajted sada se nalazi na korak od plasmana u finale Lige Evrope. Crveni đavoli su kao gosti savladali Seltu u Vigu sa 1:0 u prvom meču polufinala pomenutog takmičenja i sa dosta optimizma dočekuju revanš sledeće nedelje.

Izabrane vesti

Strelac jedinog pogotka u ovoj prilično nezanimljivoj utakmici bio Markus Rašford u 67. minutu, a Junajted je nakon postignutog gola prilično lako izlazio na kraj sa pomalo haotičnim naletima domaćina kojem je ovo bio istorijski uspeh kada su u pitanju učešća u evropskim takmičenjima. 

Počelo je dobro po Seltu koja je vrlo hrabro i bez lažnog strahopoštovanja ušla u duel sa slavnim engleskim klubom. U 11. minutu Nemanja Radoja je proigrao Danijela Vasa, ali je ovaj slabo reagovao glavom i prilika je otišla u nepovrat.

Junajted je igrao onako kako to čini od početka Murinjovog mandata na Old Trafordu. Čvrsto, uglavnom disciplinovano, ali i prilično ružno za gledanje. Pritom je zadnja linija opet u nekoliko navrata delovala nesigurno poput bambija na ledu.

I uspeo je Junajted, nakon pomenute šanse Vasa da uspostavi kontrolu na Balaidosu i u velikoj meri „uspava“ rivala. Delovalo je to poprilično dosadno, onako kao duel dva tima iz sredine tabele italijanske Serije A.

Samo još jedno uzbuđenje viđeno je u drugom poluvremenu i to kada je Džesi Lingard šutirao sa ivice kaznenog prostora, a Alvarez reagovao paradom.

Na početku drugog dela utakmice Selta probala da pritisne Junajted, prvo je Aspas imao solidnu šansu u 52. minutu, a sedam minuta kasnije Serhio Romero je paradom skinuo udarac Sista.

A onda je u 67. minutu Markos Rašford lepo izveo slobodan udarac sa 20 metara, golman Alvarez je bio loše postavljen i nije uspeo da zaustavi put lopte u mrežu.

Junajted i Murinjo su dobili gol veliki kao kuća, kao što su želeli, pa su posle toga mirne duše mogli da dodatno učvrste bedem pred sopstvenim golom. I taj bedem je ovaj put uspeo da izdrži nalete domaćina, a Junajted je napravio veliki korak ka finalu Lige Evrope u Stokholmu.

Revanš utakmica igra se za sedam dana na stadionu Old Traford. 

SELTA - MANČESTER JUNAJTED 0:1 (0:0)
/Rašford 67/

SELTA (4-3-3): Alvarez - Maljo, Kabral, Ronkalja, Džoni - Vas (Žozabed), Radoja, Ernandez - Aspas, Guideti, Sisto.

MAN. JUN. (4-3-3): Romero - Valensija, Bajli, Blind, Darmijan - Erera, Pogba,  Felaini - Lindgard Mkitarijan (Jang, Smoling), Rašford (Marsijal)

(FOTO: Action images)


tagovi

Žoze MurinjoSeltaPione SistoNemanja RadojaMarkus RašfordLiga Evrope

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara