"Di Marijina radost"
"Di Marijina radost"

Argentinska veza probila Tuluzov bunker, velemajstor Di Marija opet izazvao katarzu u Parizu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 27.01.16. | 22:55

U finalu francuskog Liga kupa igraće PSŽ i Lil

Di Marijina radostSazidali su gosti bedem ispred Maura Gojkočee, ali nije vredelo pred naletima francuske aristokratije. Skupocene zvezde Pari Sen Žermena dugo su davile uporni Tuluz, ali kad su konačno nanjušile slabost protivnika izgrizle su ga kao pirane plen - 2:0 (0:0) u polufinalu francuskog Liga kupa. I ulaznica za finale u kome će Sveci ukrstiti koplja sa Lilom, koji je juče deklasirao Bordo sa 5:1 samo da bi se večeras zagrcnuo kada je video šta ga čeka u konačnoj borbi za trofej.

Tuluz, naime, nije bio uopšte loš. Svestan da ne može da se nadigrava sa objektivno kvalitetnijim rivalom prepustio je loptu domaćima, čekao šansu iz kontre i nekoliko puta uspeo i da zapreti dok je imao koncetraciju da revnosno obavlja sve defanzivne zadatke.

Izabrane vesti

Ali jedna greška bila je dovoljna da se sav dotadašnji trud uruši. Adrijen Rabio je poslao sjajnu loptu ka Ezekijelu Laveciju, Stiv Jago je zakasnio da izađe u ofsajd zamku, a potom se povuka i ostavio Aleksisa Blina da uzalud trči nazad, dok je Gojkočea uzalud istrčavao sa gol linije. Laveci možda nije prvi pik Lorana Blana, ali jeste čovek koji mnogo zna sa loptom. Smiren prijem i rutinska egzekucija.

Šlag na tortu je samo sedam minuta kasnije sipao Anhel Di Marija, dok je Tuluz verovatno još dumao da li da nastavi da se brani u nameri da izbegne katastrofu ili da pokuša da napadne i ostavi rivalu protivniku da ga uništi. Di Marija nema tih problema. On uvek ide napred i samo napred. Poslastica je to bila zaista. Karakterističan solo prodor vanserijskog asa koji kao da je čekao da dođe u Pariz da podseti i Real Madrid i Mančester junajted kakav su biser predali.

Naizgled lagan kas pored trojice čuvara, poslednji u nizu bio je Uroš Spajić, potom parabola sa 18 metara. Velemajstorski.

Tuluz, za koji je od 59. minuta igrao i Aleksandar Pešić, u poslednjim sekundama meča imao je šansu da makar ublaži poraz, pošto je 20-godišnji Presnel Kimpembe naivno reagovao i skrivio penal, ali je Nikola Duše ukrotio pokušaj prethodno oborenog Martina Brajtvajta.

(FOTO: Action Images)


tagovi

TuluzPari Sen ŽermenLiga 1FrancuskaEzekijel LaveciEvropaAnhel Di Marija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara