""
""

Arrivederci, Armani!

Vreme čitanja: 2min | pet. 02.06.17. | 22:45

Trento za kraj počastio milanski tim stotkom - 102:82

Ciao, Milano, nisi ni bio dostojan ulaska u finale!

Izabrane vesti

I četvrti put košarkaši Trenta uspeli su da zgrome Armani Jasmina Repeše i proteklih godina nezaustavljivu i dominantnu silu na Čizmi bacili su na kolena, čime su obezbedili plasman u finale italijanskog šampionata. Trento je u petoj utakmici „počastio“ izgubljene Manekene stotkom (102:82), čime su polufinalnu seriju završili ukupnim skorom 4-1. 

Možda će nekima izgledati začuđujuće, ali Trento je do finala stigao tako što je Armani tri puta pobedio kao gost! Međutim, realnost je malo drugačija. Armani odavno više ne izgleda kao tim u koji je uložen veliki novac. Ekipa Jasmina Repeše (pre)dugo deluje kao razbijena vojska, koja prosto ne zna za igru u odbrani. Što ponajviše potvrđuje rezultat petog meča, ali i činjenica da je Armani samo u ovom polufinalu prosečno rivalu dozvoljavao čak 82 poena.

Domaćin je ovog puta od Trenta dobio mogućnost da se takmičiti samo jedno poluvreme. A onda je usledila furiozna treća četvrtina u kojoj su igrači Trenta na sitne komade iseckalči rivala. A sve je završeno sa 33 ubačenih i tek 15 primljenih koševa, zbog čega se na malu pauzu pre starta završnih deset minuta razlika popela na nedostižnih 21 poen.

Dominik Saton vodio je Trento do pobede sa 26 poena (11/14 za dva) i šest skokova, dok je Šavon Šilds dodao 17 poena, koliko je imao i Dastin Hog. Kod Armanija jedino je Rakim Sanders bio raspoložen za igru i ubacio je 25 poena, uz čak sedam pogodaka za tri poena iz deset pokušaja. Posle iskusnog šutera najefikasniji igrač Armanija bio je Avudu Abas sa 12 poena, dok je Kaleb Tarševski dodao koš manje.

Trento će u finalu čekati pobednika iz serije Venecija - Avelino, gde je trenutni skor 2-2. A Armaniju ostaje da vida rane i napravi veliki rez i ovog leta...

(FOTO: MN Press)


tagovi

TrentoMilan MačvanEvroligaArmani Milano

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara