"Matija Nastasić"
"Matija Nastasić"

Arsenal otima Nastasića Juventusu

Vreme čitanja: 3min | sre. 23.07.14. | 10:33

Dolazak reprezentativca Srbije u Staru damu bio je skoro pa gotov posao, međutim, umešao se Arsen Venger i ponudio pet miliona evra više Sitiju. Pročitajte šta još piše italijanska štampa o srpskim fudbalerima

Matija Nastasić

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Izabrane vesti

Italijanska štampa jutros piše o interesovanju Arsenala za Matiju Nastasića i volji Juventusa da zaključi transfer za srpskog fudbalera pre Arsena Vengera. Takođe se nastavlja saga o Ljajiću, odlazi ili ostaje, Garsija kaže da ostaje, italijanske kolege tvrde da odlazi. Tu su i dve priče o pehovima dvojice mladih srpskih igrača Nikole Maksimovića i Miloša Antića koji su se povredili.

NASTASIĆ IZMEĐU JUVEA I ARSENALA 

Tutosport u tekstu sa naslovom, "Za Nastasića je duel sa Arsenalom", otkriva da se londonski tim ozbiljno interesuje za Nastasića, ali da je Juventus u prednosti nad Arsenom Vengerom jer su Marota i Paratići ranije počeli da rade na dovođenju srpskog fudbalera u Torino, kao i činjenicu da je za Siti mnogo bolje da pusti fudbalera u Juventus nego u redove direktnog rivala u Premijer ligi.

Tutosport o Nastasiću

Na račun Juventusa ne ide činjenica koja kaže da je Arsenal spreman da plati oko 20 miliona evra za Nastasića, manje više cifra koju je Siti platio Fjorentini pre dve godine, dok Marota i Paratići traže pozajmicu sa obaveznim otkupom za godinu dana i za cifru koja ne prelazi 15 miliona evra.

LJAJIĆ ODLAZI, OSTAJE…..

Gazeta delo Sport piše da je trener Rome Rudi Garsija povukao "ručnu" kada je  u pitanju odlazak Ljajića iz Rima i da je preneo sportskom direktoru Valteru Sabatiniju želju da srpski fudbaler ostane u redovima Đalorosih barem još godinu dana.

"Adem je važan igrač za nas. Milslio sam i na njega kada sam govorio o veoma bitnim igračima Rome koji moraju da ostanu kako bismo mogli da krenemo u pohod na skudeto i Ligu šampiona. Videli ste Ljajića na terenu ovih dana, koliko se trudi i zalaže i koliko je dobrog raspoloženja, to govori da i on želi da ostane u Romi", potvrdio je Garsija svoju želju da ima Ljajića na raspolaganju i u sledećoj sezoni.  

Korijere delo Sport, uprkos izjavama Garsije, tvrdi da će Ljajić napustiti Romu najverovatnije u avgustu i da su destinacije Nemačka i eventualno Engleska.

MAKSIMOVIĆ - KAKAV PEH

Tutosport o Maksimoviću

Nažalost, strepnje su se obistinile. Kako Tutosport piše, Nikola Maksimović će ostati van terena najmanje 40-50 dana, ako sve bude išlo dobro. Takve prognozne stižu posle rezultata mangentne rezonance levog stopala koja je registrovala oštećenja na kosti stopala. Negativna okolnost je i to što je po rečima lekara povreda prilično neprijatna i vrlo lako može da se obnovi ako ozdravljenje ne bude potpuno i ako se ne ispoštuje neophodno vreme za zaceljivanje. Maksimović je napustio pripreme i vraća se u Torino gde će se podvrgnuti fizioterapiji. Optimistične prognoze najavljuju da bi za mesec dana mogao da počne s laganim treninzima, tako da ćemo moći da ga vidimo na terenu tek polovinom septembra. 

ANTIĆ SE POVREDIO 

Korijere delo Sport izveštava da se mladi srpski fudbaler Lacija Miloš Antić povredio na jučerašnjem treningu i da će se tek danas znati o koliko teškoj povredi je reč. Antić se požalio na ložu, a medicinski tim Lacija se nada da je reč o mišićnom problemu manjeg obima, posledici intenzivnih treninga prethodnih dana. Inače, za Antića se kaže i da Lacio u ovom trenutku traži tim gde bi Miloš mogao da se kali u sledećoj sezoni, budući da u predstojećoj ne bi mogao lako da sitgne do veće minutaže u nebeskoplavom dresu.

Piše: Željko Pantelić (Rim)

(Foto: Action Images)


tagovi

RomaPremijer ligaNikola MaksimovićMiloš AntićTorinoSerija AMatija NastasićMančester SitiLacioJuventusItalijaEvropaEngleskaBuongiorno ItaliaArsenalAdem Ljajić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara