Atletikov život posle Ernandeza i prva želja u omiljenom izlogu - Aleks Teljes

Vreme čitanja: 3min | uto. 26.03.19. | 19:35

Rohiblankosi su praktično zatvorili Ereru Milanu ispred nosa, sada je na redu brazilski levi bek

Još jedna neuspela ofanziva na Ligu šampiona najavila je kraj Atletika kakvog poznajemo.

Izabrane vesti

Dijego Simeone će ovog leta napraviti veliki remont, a to će se pogotovo odraziti na izgled odbrambenog sastava, pošto su već nezvanično najavljene brojne promene u tom sektoru, ali i eventualni odlazak Antoana Grizmana u Barselonu, što bi zatalasalo sve temelje Primere. Ono što je u ovom trenutku mnogo izvesnije jeste da će Dijego Godin karijeru nastaviti u Interu, da će Filipe Luis verovatno otići u Mančester Siti ili Barselonu - mada se pominje da je praktično završen Alberto Moreno -, a sve je izvesnije da će na leto klub napustiti Lukas Ernandez. Praktično od januara se pisalo o interesovanju Bajerna i tome da najmoćniji nemački klub želi za ovaj transfer da iskešira 80.000.000 evra, a čak i bez obzira na ishod ovog transfera, Dijego Simeone će se okrenuti starom prodavcu - Portu. 

Madridski list Marka javlja da je Simeone bacio oko na Aleksa Teljesa i da je njegov prvi pik za tu deficitarnu poziciju na levom boku. To je i stavljeno do znanja prvom operativcu Andrei Berti, koji ovih dana zajedno sa svojim saradnicima radi na planiranju sastava za letnji prelazni rok. 

Kako se ističe, Simeone je u direktnim razgovorima uspeo da nagovori Ektora Ereru da i definitivno pristane na transfer u Atletiko po isteku saradnje sa Portom 1. jula, gde ga čeka petogodišnji ugovor. Simeone je i definitivno uspeo da ukrade Ereru Milanu ispred nosa, a ne treba podsećati da je Meksikanac bio planiran kao jedno od kapitalnih pojačanja Rosonera u narednom periodu.

Sada je na red došao. Izdanak Žuventudove škole i nekadašnji igrač Galatasaraja i Intera igra možda i najbolju sezonu u karijeri, zbog čega je privukao veliku pažnju. Dijego Simeone ga posebno ceni zbog svog karaktera, vrele brazilske krvi i borbenosti na terenu, a ne treba ipak zaboraviti da je ove sezone podelio deset asistencija i još postigao četiri gola u svim takmičenjima. Porto donekle može da bude miran, pošto ima ugovor do juna 2021. godine, ali već sada je izvesno da Atletiko neće tek tako odustati. Teljes zbog svojih kvaliteta može da pokrije praktično celu levu stranu, što Simeone i želi za levog beka u svom timu, kao i igrače koji mogu da igraju na više pozicija u raznim sistemima. S obzirom da voli igru iz prodora, da je siguran s loptom i u pregledu igre, uklopio bi se u Atletikovu filozofiju i verovatno bez većih problema odmenio i Ernandeza.

Njegova otkupna klauzula iznosi 40.000.000 evra, ali Rohiblankosi će pokušati tu sumu da umanje na konto dobrih odnosa i eventualno kasnijeg prepuštanja nekog mladog igrača... Podsetimo, Atletiko i Porto su poslednjih godina dosta sarađivali, pa su tako u Madrid dolazili razni profili igrača. Neki su bili uspešni, poput Radamela Falkaoa, neki polovično kao Kristijan Rodrigez, a bilo je i promašaja poput Džeksona Martineza

U slučaju da Berta ne uspe da reši pregovore u Atletikovu korist, klub će se okrenuti alternativi - Nikolasu Taljafiku iz Ajaksa. 

Foto: Reuters


tagovi

Aleks TeljesLetnji prelazni rok 2019

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara