""
""

Augzburg kupio trenera za 1.100.000 evra

Vreme čitanja: 1min | čet. 02.06.16. | 08:23

Prošlogodišnji Partizanov dželat se baš otvorio...

Augzburg je ove sezone teškom mukom izborio opstanak u Bundesligi i ostao bez trenera Markusa Vajncerla koji je otišao u Šalke! Čelnicima bavarskog kluba nije mnogo trebalo da pronađu zamenu, ali su za nju morali debelo da plate, što baš i nije običaj u svetu fudbala, a kamoli kod poslovično štedljivih Nemaca.

Zbog toga je ova vest jutros jedna od udarnih u tamošnjim medijima. Dakle, novi šesf stručnog štaba Augzburga je Dirk Šuster, dojučerašnji trener Darmštata koji je sa Ljiljanima beležio sjajne rezultate u prethodnih nekoliko godina. Valjda zbog toga bavarci i nisu žalili novac, pa su za njegovu slobodu platili obeštećenje od čak 1.100.000 evra?!  

Izabrane vesti

Šuster ima 48 godina, dolazi iz Istočne Nemačke, precizno iz Heminca i trenersku karijeru je počeo malo poznatom Durlahu. Vodio je potom Štutgart Kikerse, da bi Darmštat preuzeo 2012. i nekako uspeo da sa njim izbori opstanak u trećoj ligi. A već naredne krenula je velika ekspanzija ovog kluba. Kao treći u prvenstvu Ljiljani su ušli u Cvajtu i onda u debitantskoj sezoni bili drugi, što im je obezbedilo plasman u Bundesligu. 

Iako su im svi predviđali ispadanje, bez većih ulaganja i sa najmanjim budžetom u eliti, Darmštat je obezbedio opstanak relativno lako, a Dirk Šuster svoj prvi veliki ugovor, nije isključeno čak milionski. Imaju Bavarci para...  

(foto: Action Images)


tagovi

NemackaMarkus VajncerlEvropaDirk ŠusterBundesligaaugzburg

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara