"Maruan Felaini"
"Maruan Felaini"

Đavoli rekli dođavola s lovom – Felaini sve bliže Napoliju

Vreme čitanja: 2min | uto. 29.07.14. | 09:05

Prema nekim izvorima u pitanju će biti pozajmica. Prema drugim Mančester je spreman i na minus samo da bi prodao Belgijanca. Na izlaznim vratima i Šinđi Kagava, Nani, Anderson, Ćićarito

Maruan Felaini"Osam godina sam profesionalac i nemam šta kome da dokazujem", rekao je Maruan Felaini tokom Svetskog prvenstva u Brazilu na kojem se moglo videti da na Old Trafordu nije potpuno zaboravio da igra fudbal. Ali Luj van Gal očigledno nije impresioniran, pa je sva verovatnoća da će se Belgijanac i Mančester junajted konačno rastati.

Naravno, posle očajne debitantske sezone visokog veziste Crveni đavoli neće moći da povrate 27.500.000 funti (nešto manje od 35.000.000 evra) koliko su investirali u Felainija. Na Teatru snova svesni su toga, pa su prema nekim izvorima voljni da prepolove cenu samo da bi prekinili agoniju.

Izabrane vesti

Oni ugledniji ostrvski mediji, ipak, pišu da Napoli, prvi favorit za Felainijev potpis, ni sam nije prelomio da dvadesetšestogodišnji fudbaler vredi makar i tih dvadeset miliona evropskih novčanica, pa navode da je moguća i opcija da Belgijanac za početak dođe na pozajmicu. Sam fudbaler će morati da pristane na značajno smanjenje trenutne plate od 100.000 funti (125.000 evra) nedeljno. Šansa da oživi svoju karijeru, ipak, čini se vredna rizika, a trener Napolija Rafa Benitez uveren je da će fizički dominantan igrač kakav je Felaini imati svoju ulogu u Seriji A.

Sve izvesniji odlazak Felainija u Napulj neće biti jedini rez Van  Gala, pošto je zeleno svetlo da napusti klub dobio i Šinđi Kagava, koji ne mora da brine za budućnost, jer ga Borusija Dortmund čeka raširenih ruku. Na izlaznim vratima su i Anderson i Nani, ali se klubovi baš i ne otimaju za njih. Pravu ponudu čeka i Havijer Ćićarito Ernandez.

Jasno je – sledeće sezone gledaćemo sasvim drugačiji Junajted što i ne čudi previše imajući u vidu da je Van Gal nedavno rekao da je nasledio "pokvaren" tim. I nije to jedino što mu se nije dopalo na novom poslu. Prema navodima sa Ostrva Holanđanin je besan zbog toga što je prinuđen da zarad finansijske dobiti kluba pripreme obavlja čak u SAD-u. Umesto napornih treninga – naporna putovanja. Ali i to je moderan fudbal.

(FOTO: Action Images)


tagovi

transferi2014Šinđi KagavaSerija ANapoliPremijer ligaNaniMaruan FelainiItalijaEvropaEngleskaAnderson

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara