"Rozbergu ne smeta kada mu mačka pređe put"
"Rozbergu ne smeta kada mu mačka pređe put"

Azerbejdžanski rulet: Hamilton tresnuo o zid, Rozberg osvojio pol poziciju

Vreme čitanja: 2min | sub. 18.06.16. | 20:00

Serđo Perez, vozač Fors Indije, vozio samo za nijansu sporije od Rozberga, ali startuje sedmi jer zbog zamene menjača gubi pet startnih mesta

Rozbergu ne smeta kada mu mačka pređe put

Sa prve startne pozicije na Velikoj nagradi Evrope sutra u 15 časova startuje vozač Mercedesa, Niko Rozberg. Njegov timski kolega Luis Hamilton nije imao sreće kao u Kanadi. Udario je desnim delom bolida u zaštitni zid i to samo dva minuta pre kraja prve kvalifikacione vožnje. Hamilton će zato startovati tek sa desete pozicije.

Izabrane vesti

Zanimljivo je da kažemo da je Rozberg u trenutku kada je Hamilton lupao srebrni bolid o zidove azerbejdžanske ulične staze postavio i rekord novopromovisanog F 1 borilišta. Pol pozicija Nika Rozberga u Bakuu na potpuno nepoznatoj stazi zaslužena je vožnjom u vremenu 1:42.758 minuta. Njemu će se na prvoj liniji startnog poredka podružiti Danijel Rikardo u bolidu Red Bula, iako je vozač Fors Indije, Serđo Perez zauzeo drugo startno mesto koje je zbog kasnije zamene transmisije po pravilniku bodovano kao da je vozio za pet mesta sporije.
"Još sam ljut zbog greške koju sam napravio ovog leta, ali sam zadovoljan. Pomešana su mi osećanja. Krug koji sam imao u poslednjem delu kvalifikacija je bio odličan. Bile su to teške kvalifikacije za mene, posle udesa sam izgubio samopozdanje, ali vratiti ritam je bilo sjajno. Na ovoj stazi je lako napraviti grešku i oštetiti bolid. Meni se to desilo u najgorem trenutku trećeg treninga. Zbog kazne startujem kao sedmoplasirani, tim je zaslužio više", kaže Serđo Perez.

Nadalje, poredak kvalifikacionih vožnji zbog Perezove neugodne situacije menja se za po jedno mesto na više u odnosu na ostvaren rezultat na treningu. Sa trećeg mesta startuje Sebastijan Fetel iz Ferarija, četvrti je Kimi Rajkonen, dok sa pete startne pozicije kreće Filipe Masa u Vilijamsu.

REZULTATI KVALIFIKACIJA, VN EVROPE

1. Niko Rozberg (Mercedes) 1:42.758
2. Serđo Perez (Fors Indija) 1:43.515
3. Danijel Rikardo (Red Bul) 1:43.966
4. Sebastijan Fetel (Ferari) 1:43.966
5. Kimi Rajkonen (Ferari) 1:44.269
6. Felipe Masa (Vilijams) 1:44.483
7. Danil Kvjat (Toro Roso) 1:44.717
8. Valteri Botas (Vilijams) 1:45.246
9. Maks Verstapen (Red Bul) 1:45.570
10. Luis Hamilton (Mercedes) 2:01.954

(FOTO: Action Images)


tagovi

Serđo PerezSebastijan FetelNiko RozbergLuis HailtonKimi RajonenFormula 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara