""
""

Babunski: Vi ste se već dokazali, sada evo i nas...

Vreme čitanja: 2min | sre. 21.06.17. | 10:59

"Šteta što smo tako primili gol u zadnjem minutu. Mogli smo da uzmemo tri boda. Ali to se događa u fudbalu. Sve je škola, sve se uči", kaže vezista Makedonije u razgovoru za MOZZART Sport

(Od specijalnog izveštača  MOZZART Sporta iz Poljske)

Izabrane vesti

Makedonci su meč protiv Srbije doživeli kao balkanski derbi, konstantno su ponavljali taj slogan i pre i posle meča (2:2). Bili su veoma blizu pobede, ali je Uroš Đurđević golom u samom finišu podelio bodove na ravne časti.

Posle meča razgovarali smo sa Davidom Babunskim koji nam je rekao da je razočaran jer njegova reprezentacija nije došla do tri boda.

Ali, i da je Srbija zaslužila svoj bod.
"Bila je dobra utakmica. Prvo poluvreme Srbija je bila jača, u drugom smo bili mi. Šteta što smo tako primili gol u zadnjem minutu. Mogli smo da uzmemo tri boda. Ali to se događa u fudbalu. Sve je škola, sve se uči. Idemo dalje, imamo još jednu utakmicu protiv Portugalije", rekao je Babunski za MOZZZART Sport.

I jedni i drugi su bili nezadovoljni ishodom meča.
"To je dobro. Sportisti ne treba da se zadovoljavaju sa nerešenim ishodom, već da idu na pobedu. Bili smo blizu pobede, zato smo malo razočarani. Ali i Srbija je uradila dosta dobrih stvari, zaslužili su bod. Tako da - 2:2 u balkanskom derbiju".

Verovatno se ni Srbija ni Makedonija neće naći u polufinalu, ali raduje što su obe reprezentacije pokazale da imaju budućnost samim tim što su se našle na završnom turniru Evropskog prvenstva.
"Kako da ne. Vi ste to već pokazali, bili ste Svetski prvaci. Evo sada smo i mi smo ovde prvi put, pišemo istoriju. Dobro je da pokažemo da ima talenta na Balkanu i što više da ga razvijamo".

Video si na ovom meču neke bivše saigrače?
"Pričao sam sa Grujićem, Plavšićem, sa Riletom (Ristićem)... Bilo je baš lepo. Pričali smo malo kako je meni u Japanu, kako je njima u njihovim klubovima. Poželeli smo sreću jedni drugima".

I, kako ti je u Japanu?
"Super je. Počelo je jako dobro. Prihvatili su me dobro. Dao sam golove. Dobro je da se razvijam i nadam se da će biti još bolje. Sa Ugom Vieirom sam svaki dan, idemo zajedno na trening, svuda. Ostalo mu je malo srpskog, zna da psuje, to je sigurno a-ha-ha. Sa Japancima se teško sporazumeti, niko ne priča engleski, pa malo učim ja japanski. Nije lako", zaključio je Babunski kroz osmeh.

OVDE pročitajte sve tekstove vezane za U21 Evropsko prvenstvo.


tagovi

reprezentativni fudbalDavid Babunski

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara