""
""

Bajković: Svi pišu kako primam šest komada, a ja odbranim deset po utakmici!

Vreme čitanja: 3min | ned. 28.12.14. | 13:22

Golman Lirsa u razgovoru za naš portal tvrdi da taj belgijski klub ne bi osvojio ni bod da na klupi nema Slaviše Stojanovića

Sve je delovalo bajkovito na početku prve pečalbarske epizode Bobana Bajkovića. Sjajnim odbranama ekspresno je ušao pod kožu navijačima Lirsa, trener Slaviša Stojanović je često ponavljao da je rođeni Cetinjanin glavni adut tog kluba u borbi za opstanak.

Međutim, brzo je počeo Bajković da iskušava drugu stranu medalje. Tanak kvalitet ostatka postave učinio je da nekadašnji golman Crvene zvezde često bude glineni golub koga su suparnički napadači beskrupulozno gađali. Držao je na konopcima Lirs u nekoliko mečeva, ali je uoči pauze u belgijskom prvenstvu doživeo košmar. Na dve poslednje utakmice primio je 12 golova, postao zvezda Jutjuba nekon urnebesne greške u Šarlroa.

Izabrane vesti

Ali, u razgovoru za MOZZART Sport Boban Bajković ne deluje kao čovek skršenog samopouzdanja. Tvrdi da aktuelni sastav Lirsa nema kvalitet da obezbedi opstanak i kaže da je trener Slaviša Stojanović najzaslužniji što je taj klub uopšte i zabeležio nekoliko pozitivnih rezultata.
„Da vam kažem iskreno teško ćemo da obezbedimo opstanak ako ne dovedemo bar sedmoricu ozbiljnih pojačanja. Ovo što ću vam reći deluje možda smešno, ali da nema Slaviše Stojanovića Lirs bi na svakom meču primao po 15, 20 golova. Od kada je on došao malo je „taktički“ uspeo da sredi ekipu, bez njega, siguran sam, ne bi znali gde da trče i kako da se postavljaju. Iskidaše se ovi iz stručnog štaba, ceo dan su na stadionu... Ali da Lirs treniraju i dva Murinja teško da bi napravili ozbiljan rezultat. Kao što rekoh moramo da dovedemo ozbiljna pojačanja“, kaže za naš portal Boban Bajković.

O unikatnoj (a za neke i vrlo čudnoj) politici Lirsa govorio je i Slaviša Stojanović. Gro igrača čine momci koji su fudbalsku azbuku izučavali u akademiji kluba u Egiptu. Međutim, u vatru belgijskog prvenstva bačeni su iako do avgusta nisu imali dodirnih tačaka sa profesionalnim fudbalom.
„Talentovani su, ali ovo su im prve prave utakmice u životu. Oni su tokom školovanja u akademiji igrali utakmice bez golmana. Nisu imali takmičenja kao pioniri, kadeti... Samo su učili osnovne elemente fudbala, pimplovali loptu. Sad zamislite koliko posla ima trener Slaviša Stojanović. Pokazuje im snimke mečeva, stalno pravi analize, ali ne vredi. Tačno je da smo posle Slavišinog i mog dolaska dobro počeli, pobedili neke utakmice... Međutim, ne može se stalno na „foru“. Opet ponavljam: Slaviša ih je malo taktički sredio, bez njega ni bod ne bismo uzeli“.

Posle samo mesec dana u klubu Bajković je na insistiranje uprave produžio ugovor sa klubom. Jasno je da su u Lirsu zadovoljni njegovim odbranama, iako je na poslednja dva meča 12 puta vadio loptu iz mreže.
„Joj, ovoliko golova nisam primio u karijeri. Znam da ružno deluje na prvi pogled kada neko pročita da je Bajković primio šest golova na utakmici. Sad se o tome piše, ali niko ne vidi da taj isti Bajko odbrani još deset golova na meču... Nije sad da se nešto hvalim, ali zaista je tako. Belgijska liga je takva da se stalno nešto dešava. Dešava mi se da me bombarduju sa svih strana. Osećam se kao džak koga udaraju sa svih strana (smeh. prim.aut).

Osmehnuo se i kada smo mu pomenuli grešku iz Šarlroa.
„Svakog vikenda neki golman u Evropi napravi sličan kiks. Kada sam zamahnuo da šutnem loptu ona je odskočila i prevarila me... Jeste veliki kiks, ali praktično nisam uticao na rezultat. Već je bilo 3:0. Stvarno sam zadovoljan kako sve izgleda. Odlično sam primljen u klubu, stekao sam simpatije navijača... Sad baš ne mogu da se udaram u zadnjicu od sreće, jer rezultati nisu na nivou“, poručuje Bajković.

(FOTO Star Sport)


tagovi

BelgijaBoban BajkovićEvropaLirsŽupiler Pro ligaSlaviša StojanovićSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara