"Dani Velbek šutira "
"Dani Velbek šutira "

Baražna paljba: Arsenal za tri minuta i 12 sekundi postigao tri gola (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 20.09.14. | 17:54

Ozil i Velbek režirali prvi poraz Aston Vile, Papis Sise zadržao Pardjua na klupi, minimalac Sautemptona

Dani Velbek šutira Arsenal se posle poraza od Borusije iz Dortmunda u Ligi šampiona našao pod teškim kritikama, a naročito Mesut Ozil i čak i Dani Velbek, a Tobdžije su odgovorile u skladu sa svojim nadimkom i za samo tri minuta i 12 sekundi napunili mrežu Aston Vile – 0:3.

Ozil u prethodnim utakmicama igrao na levom krilu, a sada ga je Arsen Venger stavio na svoju prirodnu poziciju – odmah iza napadača, a Nemac mu je na najbolji način pokazao gde mu je mestom golom i asistencijom u samo 79 sekundi.

Izabrane vesti

Igrači Arsenala su odigrali nekoliko lepih lopti na prvu u 32. minutu, a onda je Dani Velbek uposlio bivšeg igrača Reala, a Filip Senderos je zakasnio i Bred Guzan je morao da vadi loptu iz gola.

Buka gostujućih navijača se nije ni vratila na normalni nivo, a Ozil je uzvratio Velbeku na asistenciju i pronašao ga u srcu šesnaesterca i Englez je postigao svoj prvi gol u dresu londonskog kluba.

Već u 36. minutu je bilo 0:3 kada je Kiron Gibs uputio oštar centaršut, a Ali Sisoko reagovao u stilu pouzdanog špica i na njegovu žalost savladao golmana svoje ekipe. To koliko je Aston Vila bezopasna se vidi po tome što je Gabrijel Abgonlahor na ovoj utakmici imao četiri precizna dodavanja – tri pri izvođenju lopte sa centra, a ovo je bio prvi poraz ekipe Pola Lamberta u Premijer ligi.

U jeku velikih protesta protiv Alana Pardjua Njukasl je dočekao Hal Siti, a do 73. minuta je delovalo kao da će ovaj meč biti kap koja će preliti čašu jer su gosti vodili sa 2:0, fantastičnim golovima Nikice Jelavića i Mohameda Dijamea, ali je proradio Papis Sise i spasao trenera - 2:2.

Hrvatski fudbaler je fenomenalnim volej udarcem postao drugi najbolji strelac kluba u istoriji sa sedam golova, a od njega više pogodaka ima samo Đovani.

Mohamed Dijame je nastavio da postiže neverovatne golove, pa je posle pogotka Vest Hemu i u Njukaslu pokazao kakav je fudbaler i posle nekoliko driblinga van kaznenog uputio strahovit udarac levom nogom koji tim krul nije mogao da zaustavi.  

Pet minuta kasnije, u 73. Papis Sise je podsetio navijače domaćeg kluba da ume da postiže golove, mada je Mekgregor morao bolje da reaguje jer je primio gol u bližu stativu. U 87. je spasao glavu svom treneru i postigao drugi gol na meču, koliko i u prethodnih 30 utakmica u Premijer ligi. 

 

Sautempton je nastavio sa dobrim nizom u prvenstvu i protiv Svonsija, a u tome im je pomogao igrač koji je označen kao najveća opasnost po gol Svetaca – Vilfred Boni, pošto je snažni napadač već u prvom poluvremenu isključen zbog drugog žutog kartona. Ipak, nije bilo lako gostima da dođu do gola, i tek je Vanjama u 80. minutu slomio otpor rivala i zatresao mrežu, a tako je postao prvi Kenijac koji je postigao gol u Premijer ligi.

Barnli i Sanderlend su u potpunosti razočarali i odigrali za Premijer ligu netipičan meč bez postignutih golova.

PREMIJER LIGA – 5. KOLO:

SUBOTA:

KPR – Stouk Siti 2:2 (0:1)
/Kolker 42, Kranjčar 88 - Diuf 11, Krauč 51/

Aston Vila – Arsenal 0:3 (0:3)
/Ozil 32, Velbek 34, Sisoko autogol 36/

Barnli – Sanderlend 0:0

Njukasl – Hal 2:2 (0:0)
/Sise 73, 87 - Jelavić 48, Dijame 68/

Svonsi – Sautempton 0:1 (0:0)
/Vanjama 80/

18.30 Vest Hem – Liverpul

NEDELJA:

14.30 Lester Siti – Mančester junajted
14.30 Totenhem – VBA
17.00 Eveton – Kristal Palas
17.00 Mančester Siti - Čelsi

(FOTO: Action Images)


tagovi

Alan PardjuAli SisokoArsenalAston VilaBarnliDani VelbekEngleskaEvropaHal sitiMesut OzilMohamed DijameNikica JelavićPapis SisePremijer ligaSanderlendSautemptonVanjama

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara