""
""

Baskija u neverici - Trećeligaš došao glave i Atletiku u 90+5! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 29.11.17. | 23:30

Formentera kao gost slavila na San Mamesu sa 1:0 u Kupu kralja

Ovo je veče senzacija u španskom Kupu Kralja i veče strave u Baskiji. Posle Ljeide, u osminu finala plasirala se i Formentera koja je u Bilbao savladala Atletik sa 1:0 u revanš utakmici. A sve to golom u petom minutu sudijske nadoknade!

Izabrane vesti

U prvoj utakmici odigranoj na stadionu malenog kluba sa Baleara bilo je 1:1 i delovalo je večeras da će se Atletiko provući. Ali…

Igrao se peti minuta nadoknade kada je Alvaro Muniz, 29-godišnji vezista, posle kornera sa leve strane, bio najviši u skoku u rutinski glavom poslao loptu u mrežu. Na užas pristalice Atletika, dok su navijači i igrači Formentera bukvalno pali u trans.

Ubrzo je i sudija svirao kraj, pa je prava žurka mogla da počne.

Interesantno, samo dva sata ranije ispao je još jedan baskijski velikan, Sosijedad, takođe od trećeligaša Ljeide. 

 

 

 

Atletiko Madrid rutinski je otišao u osminu finala španskog Kupa kralje, pošto je u revanšu šesnaestine finala na svom stadionu pobedio Elče sa 3:0. A glavni junak večerašnjeg trijumfa bio je Fernando Tores.

Iskusni napadač je postigao dva gola i širom otvorio vrata pobede Jorgandžijama u masovnijem od dva španska klupska takmičenja. Mrežu gostiju načeo je Himenez u 31. minutu.

A onda je na scenu stupio Tores. Najpre je u 33. minutu povisio na 2:0, a zatim je u 68. minutu postavio konačan rezultat. Inače, u prvom susretu ova dva tima bilo je 1:1. 

Las Palmas je takođe prošao dalje uprkos porazu na domaćem terenu od Deportiva sa 3:2. U prvom meču tim sa Kanarskih Ostrva slavio je sa 4:1.

Čolak je u 41. minutu doveo goste u vođstvo, a prednost je duplirao Borha 52. Već su domaći navijači počeli da se brinu, ali je Toledo smanjio na 1:2 i uspeo barem donekle da ih umiri. 

Ipak, Borha je u 79. minutu dao i drugi gol, pa je ponovo meč dobio na dramatici, ali je Loik Remi postavio konačan rezultat.

Kup kralja, rezultati revanša 1/16 finala

Barselona - Mursija 5:0 (1:0)
Sosijedad - Ljeida 2:3 (2:0)
Sevilja - Kartahena 4:0 (3:0)
Atletik Bilbao - Formentera 0:1 (0:0)
Atletiko Madrid - Elče 3:0 (2:0)
Las Palmas - Deportivo 2:3 (0:1)

*podebljani su timovi koji su prošli u 1/8 finala

(FOTO: Printscreen)


tagovi

Atletik BilbaoAtletiko MadridFernando ToresKup kraljaPrimera

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara