""
""

Baskonija izabrala domaću opciju, Martinez pre Radonjića

Vreme čitanja: 2min | čet. 26.10.17. | 09:55

Još ništa nije ozvaničeno, ali je načelni dogovor postignut

Lomila su se koplja među čelnicima Baskonije do kasno u noć, vagalo između dve najrealnije i najozbiljnije opcije za novog šefa struke i naslednika Pabla Priđonija, a na kraju je izbor pao na logično rešenje - Pedra Martineza

Izabrane vesti

Kako saznaje MOZZART Sport, mada se najozbiljnije razmatrala mogućnost da se Dejanu Radonjiću uputi zvanični poziv i ovu ideju je podržao deo uprave, Baskonija se vodila putem kojim španski klubovi češće idu u ovakvim, kritičnim situacijama. Izabrali su domaću opciju - čoveka koji je Valensiji prošle sezone podario titulu, a umalo i trofej u Evrokupu. Tas na vagi bila je i činjenica da je Martinez već radio u Baskoniji pre više od decenije i poznaje mentalitet i sistem kluba.

Doduše, ta epizoda završena je posle samo nekoliko meseci, iako je na samom početku sezone uspeo da obezbedi trofej u Superkupu Španije. Nasledio ga je tada Velimir Perasović.

Uprava Baskonije je još kasno sinoć obavila razgovor sa Pedrom Martinezom i on je načelno prihvatio da uzme vreo krompir u ruke i pokuša da izvuče Baske iz dubioze. Mada još ništa nije ozvaničeno, sve bi trebalo da bude poznato najkasnije u narednih 48 časova, ako ne i danas tokom popodneva. 

Podsetimo, Martinez je uz Radonjića bio glavna želja kluba, o čemu smo već pisali

Pedro Martinez iza sebe ima gotovo tri decenije trenerskog rada, iako je u junu napunio tek 56 godina. Još 1989. godine postao je asistent u Huventudu, da bi naredne godine već dobio mesto šefa struke u istom klubu. Oda tada je radio isključivo u Španiji, a za sve ove godine uspeo je da osvoji Kup Radivoja Koraća i to baš sa Huventudom 1990. godine. Takođe i već pomenute pehare u španskom Superkuku 2005. godine sa Baskonijom i ACB ligi sa Valensijom prošle sezone. 

(FOTO: MN Press)


tagovi

BaskonijaDejan RadonjićEvroligaPedro Martinez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara