"Livion Bel (Pitsburg) je bio nezaustavljiv"
"Livion Bel (Pitsburg) je bio nezaustavljiv"

Belov snežni ples po taktovima Big Bena

Vreme čitanja: 2min | pon. 12.12.16. | 08:36

Majstorska partija udarnog dvojica Pitsburg Stilersa u 14. nedelji NFL-a. Kauboji zaglavljeni u njujorškoj gužvi

Livion Bel (Pitsburg) je bio nezaustavljivKao što su mnogi stručnjaci istakli, u NFL sezoni u kojoj nema zaista velikih timova, sve je moguće. Pa i da ekipa koja je do ovog, 14. vikenda samo jednom poražena, postigne tek sedam poena (!) u jednom meču. I izgubi, naravno.

U pitanju su Dalas Kaubojsi koji su "pali" u Njujorku u meču neverovatnih defanzivnih postignuća, ali i očajnih napada. Konačan rezultat sve najbolje govori - 10:7 za Gigante koji su tako postali jedini tim koji je ove sezone savladao Kauboje. I to dva puta!

Izabrane vesti

Igrač koji je (zasad) obeležio ovaj vikend je 24-godišnji Livion Bel. Trkač Stilersa je plesao po u Bafalu snegom prekrivenom terenu stadionu Nju Ira Fild po taktovima legendarnog kvoterbeka Bena Rotlisbergera, sakupivši 236 jardi trčanja, 62 jarde hvatanja i tri tač-dauna. Učinak kakav se zaista retko postiže, za četvrtu pobedu Stilersa zaredom. Utakmica je bila sve samo ne opuštena za domaće navijače, pošto su domaćini uspeli da priprete pri kraju susreta.

Ostala je još jedna utakmica ovog vikenda, meč između dva tima koji poslednjih godinas vode ozbiljne bitke u AFC-u, Nju Inglanda i Baltimora. Tradicija kaže da su Patriote slavile na šest od osam susreta koliko su dva tima odigrala međusobno u regularnom delu sezone, te treba verovati u njihovu pobedu iako više ne mogu da računaju na Roba Gronkofskog.

Do kraja regularnog dela sezone ostala su da se odigraju još tri vikenda, a samo su Dalas Kaubojsi zasad obezbedili plej-of.

REZULTATI I SATNICA 14. VIKENDA
Kanzas Siti - Oukland 21:13
Bafalo - Pitsburg 20:27
Klivlend - Sinsinati 10:23
Detroit - Čikago 20:17
Tenesi - Denver 13:10
Indijanapolis - Hjuston 17:22
Majami - Arizona 26:23
Filadelfija - Vašington 22:27
Karolina - San Dijego 28:16
Džeksonvil - Minesota 16:25
San Francisko - Njujork Džets 17:23
Grin Bej - Sijetl 38:10
Los Anđeles - Atlanta 14:42
Tampa Bej - Nju Orleans 16:11
Njujork Džajants - Dalas 10:7
Utorak
02.30  Nju Ingland - Baltimor

(foto: Action Images)


tagovi

Pitsburg StilersNFLDalas KaubojiBen Rotlisbergeramerički fudbal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara