""
""

Benitezov apel urodio plodom, stiže univerzalac iz Dortmunda

Vreme čitanja: 2min | sre. 26.07.17. | 17:59

Odigraš devet utakmica, cena ti skoči tri puta? Neven Subotić bi mogao da bude bliži ostanku na Vestfalenu

Apelovao je Rafa Benitez danima unazad da mu jako smeta to što uprava Njukasla ne radi dovoljno dobro kako bi mu obezbedila pojačanja za novu sezonu. I možda španskom stručnjaku nije dovoljno to što je utrošeno preko 30.000.000 evra za trojicu novajlija (Marfi, Ležon, Mankiljo) i otkup Kristijana Atsua od Čelsija, sada će dobiti igrača koga je toliko dugo želeo - Mikela Merina.

Izabrane vesti

Danima unazad spekuliše se da je Njukaslovo interesovanje za mladog španskog univerzalca jako, ali je Dortmund odbijao da sa Svrakama uđe u pregovore oko transfera, već je pozajmica bila jedina mogućnost. Ipak, posle dosta ubeđivanja, Njukasl je uspeo da slomi otpor Milionera. Dortmund je nedavno potvrdio na društvenim mrežama da Merino nije otputovao sa ostatkom ekipe u Švajcarsku na nastavak priprema, što je jasan signal da je transfer blizu realizacije. 

Merino bi u narednih 48 sati trebalo da doputuje u Njukasl kako bi dogovorio lične uslove saradnje sa novim klubom. Posle završenih pregovora, odrađenih medicinskih pregleda i potpisivanja ugovora, Benitez će na raspolaganju dobiti igrača koji se jako dobro snalazi na više pozicija. Kao defanzivni vezista i prva barijera protivničkim napadačima, potom i kao štoper, ali i kao centralni vezista koji dobro zna da igra sa loptom u nogama. Benitez će imati opciju više u rotaciji pred dugu sezonu u Premijer ligi.

Transfer bi, prema još nepotvrđenim navodima, trebalo da iznosi između 9.000.000 i 11.000.000 evra. U priču je dugo bio uključen i Atletik Bilbao, koji je nudio oko 8.500.000 evropskih novčanica, ali je Njukasl u poslednjem trenutku uspeo da završi posao. 

Mikel Merino je u Dortmund stigao prošlog leta iz Osasune za 3.750.000 evra kao veliki talenat, ali je odigrao samo devet utakmica. Novi trener Dortmunda Peter Boš očigledno ne računa na Merina, a ovo bi mogla da bude i dobra vest za srpskog štopera Nevena Subotića. Jer bi njegov ostanak na Vestfalenu bio izvesniji uz Merinov odlazak u Njukasl. 

(FOTO: Action Images)


tagovi

Borusija DortmundEngleskaEvropaMikel MerinoNemackaPremijer liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara