"Kad bismo znali unapred šta će na kraju da piše?"
"Kad bismo znali unapred šta će na kraju da piše?"

BET ANALIZZA: Nagazne mine ili zlatni rudnici?

Vreme čitanja: 4min | sub. 01.11.14. | 14:10

Desetak evropskih klubova ima stopostotan učinak na domaćem terenu, ali nije mali broj ni onih koji mnogo bolje i efikasnije igraju u gostima. Španski Levante pred svojim navijačima još bez boda i gola, a holandski drugoligaš Volendam maksimalan van svog bunjišta. U opasne goste spadaju i Lejton, Šefild, Sošo, Ternana, Groseto, Halešer, Bursa...

Kad bismo znali unapred šta će na kraju da piše?

San Mames u Bilbau, San Paolo u Napulju, Vestfalen u Dortmundu, Velodrom u Marselju, Seltik Park u Glazgovu, pa čak i Gradski stadion u Novom Pazaru neki su od poznatih fudbalskih objekata na kojima je uvek bilo neugodno gostovati, osvajati bodove, pa čak i "izvući živu glavu". Međutim, vremena se menjaju pa tako i spisak “paklenih“ gostovanja.

Izabrane vesti

Pojedini evropski klubovi, poput Čelsija, PSV Ajndhovena, Bajerna, Rome, Juventusa, Valensije, Fenerbahčea ili danskog Midjilenda imaju stopostotan učinak ove jeseni na domaćem terenu, moćna Barselona još nije primila ni gol na svom Nou Kampu, ali zato očigledno postoje timovi kojima igranje pred svojim "tifozima" predstavlja dodatno opterećenje, a najbolji primeri su italijanska Parma i španski Levante. I jedni i drugi su izgubili sva četiri meča, na Enio Tardiniju; odnosno Sjudad de Valensiji, a ekipa koja je godinama unazad bila jedno od najprijatnijih iznenađenja Primere još nije postigla ni gol kod kuće i ima katastrofalnu gol-razliku od 0:14! 

Da li zbog manjeg pritiska ili što im odgovara igra na kontranapade kada na terenu imaju mnogo više prostora da se “razmašu“, tek neki klubovi prosto blistaju na gostovanjima. Takav je slučaj s engleskim trećeligašem Lejtonom koji je na osam mečeva van svog bunjišta ubeležio po četiri pobede i remija, a poseban slučaj je holandski drugoligaš Volendam sa stopostotnim učinkom u gostima (5-0-0) i impozantnom gol-razlikom od 18:1! Dobar primer za slavni Mančester Junajted koji i pored toga što u svojim redovima ima Falkaa, Van Persija, Runija, Di Mariju i ostale skupo plaćene zvezde, još nije zabeležio “trojku“ van Old Traforda (0-3-1). Pr(a)va prilika je gradski derbi sa Sitijem ove nedelje.

Verovali ili ne, ali uopšte više nije tako redak slučaj da pojedini timovi bolje igraju u gostima nego kod kuće. I da osvajaju više bodova. O tome svedoče rezultati engleskog drugoligaša Šefild Venzdeja (sedam poena kod kuće naspram 12 u gostima), već spomenutog Volendama (10:15), nemačkog trećeligaša Halešera (5:13), pa četvrtoligaša iz ove zemlje Auzgburga 2 (6:15), italijanskog drugoligaša Ternane (2:8, kod kuće bez pobede 0-2-3, u gostima bez poraza 2-2-0), te trećeligaša sa Apenina Groseta (4:10, kod kuće 0-4-2, u gostima 3-1-0). U opasne goste spadaju i francuski drugoligaš Sošo (šest bodova kod kuće, 11 u gostima uz skor 3-2-0), turska Bursa (1:9), ruska UFA (2:10), mađarski Peči (2:8, na domaćem terenu 0-2-5).

Ipak, čini se da je ovih kladioničarskih "mina", a za neke i "zlatnih rudnika", najviše u nižim rangovima Belgije i Holandije. Šta reći za jednu Fortunu Sitard koja je svih sedam poena na kontu osvojila u gostima dok je kod kuće ne samo izgubila svih pet susreta, nego nije postigla ni gol (0:8). Ili za belgijskog drugoligaša Disel koji je od 10 poena samo jedan “upisao“ na domaćem bunjištu.

Samo treba "probrati".

BOHUM KOD KUĆE UVEK IGRA 1:1Igra Bogum... Zaokruži tačan rezultat

Nemački Bohum, doskorašnji bundesligaš koji se trenutno nalazi u drugom rangu takmičenja, nesvakidašnji je rekorder kada se radi o nerešenim ishodima. Naime, on je ove jeseni odigrao šest utakmica na domaćem terenu i na svih šest je – bilo nerešeno. A da sve bude još čudnije, uvek istim rezultatom od 1:1! Ovog vikenda Bohum opet igra na svom stadionu protiv poslednjeplasiranoh Minhena 1860. Opet remi? Opet 1:1? Kvota je 7,00.

KOD GRKA SAMO DOBIJAJU DOMAĆINIKec u Grčkoj... Po navici

Ako se kladite na grčku ligu, onda jednostavno morate da znate da čak u 57 odsto susreta pobeđuju domaćini! Ovo je rekord Starog kontinenta, a na drugom mestu je naša Jelen Superliga sa 51 procentom.

Među "domaćinske" još svakako spadaju holandska Eredivisije sa 49%, pa Poljska 1, Španija 2, Nemačka 2 i Švajcarska 1 sa 48%, Češka 1 sa 47%, te prve divizije Portugalije, Nemačke i Francuske sa nešto umerenijih 45 odsto.

AKADEMIKA PRETPLAĆENA NA REMI

Portugalska Akademika takođe je navikla svoje navijače na nerešene ishode. Klub iz Koimbre je sva četiri prvenstvena duela ove sezone odigranim kod kuće remizirao, a ako bi se posmatrali i oni iz prolećnog dela, onda je od poslednjih devet Akademika pred svojim "tifozima" odigrala nerešeno čak osam puta! Za razliku od Bohuma, oni su "šarali" – 0:0, 1:1, 2:2... I sada im na noge stiže Braga. Iks se u MOZZART kladionicama plaća kvotom 3,10.

KAO PO TRNJU VAN JAGODINE I NIŠANavijačima Spartaka na isplati se da putuju na gostovanja

I Srbija je prepuna "domaćinskih" ekipa, koje jedno lice pokazuju pred svojim navijačima, a drugo kada napuste lokalnu avliju. Spartak je od 15 bodova čak 14 osvojio u Subotici, niški Radnički je svih devet poena prikupio na Čairu, baš kao i Jagodina koja u gostima ne samo da nije izvukla ni remi (0-0-4), nego nije postigla ni gol (0:9). Suprotan primer je kragujevački Radnički koji na svom Čika Dači za 360 minuta nije dao gol.

ZVEZDA U GOSTIMA "NULA DO JEDAN"Ni Darko Lazović ne pomaže na strani

Od početka novog šampionata u Jelen Superligi najveća “sigurica“ za kladioničare bila su Zvezdina gostovanja koja su po pravilu završavana sa nula do jednim postignutim golom! Tako je bilo u Novom Sadu (dobili 1:0), Kruševcu (0:0), Čačku (pobedili sa 1:0) i Humskoj (izgubili sa 1:0).

Za jedne antipropaganda fudbala sa prosekom od 0,75 pogodaka po meču, za druge idealna prilika za zaradu. Ako dođe i sutra na Vračaru mogli biste da pogodite kvotu 2,80.


tagovi

Akademikabet analizaBohumEvropaklađenjeLevantemeđunarodni fudbalRadnički NišVolendam

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara