""
""

BET INFO: Igrate li Nemačku 3? Evo korisnih informacija iz prve ruke...

Vreme čitanja: 2min | uto. 24.12.13. | 21:44

"Hejdenhajm i Lajpcig sigurno idu u Cvajtu, za preostalo mesto u baražu biće velika borba"...

Posle 21. prvenstvenog kola Nemačke 3 lidersku poziciju čuva Hejdenhajm sa 47 bodova, sedam više od prvog pratioca RB Lajpciga (40). Slede Darmštad i Hanza sa po 35 poena, na trećem i četvrtom mestu. Dešavanja u jesenjem delu nemačke treće lige za Mozzart komentariše fudbalski trener, Radiša Radojičić, koji u januaru 2014. godine prelazi na funkciju sportskog direktora “plavo-belih” iz Lajpciga.

U Nemačkoj sam 14 i po godina, šest godina sam bio igrač i osam i po trener, sad sam pred  novim izazovom, ali je  najvažnije da ostajem u fudbalskim vodama”, kaže Radojičić.

Izabrane vesti

“Inače, solidno poznajem prilike u Nemačkoj 3, pa mogu reći da je Hejdenhajm bio favorit, igrao je najstabilnije, primili su najmanje, a dali najviše golova. Bili su drugoligaši i ako se ne dogodi čudo sigurni su za plasma u viši rang”.

Kakve su šanse RB Lajpciga da se priključi Hejdenhajmu?

“Prošle sezone su iz četvrte lige ušli u treću i nisam očekivao da će se odmah uključiti u borbu za vrh tabele. Dobro ih poznajem, sportski direktor, trener i par igrača su najzaslužniji za dobre rezultate. Finansijski su stabilni, praktično su  paralela sa RB Salcburgom, Red Bull je glavni sponzor ekipe. Poseta na stadionu je fantastična, neke utakmice, kao protiv Hanze, posmatralo je 25.000 ljudi. Hale je gledalo i celih 30.000. Prva dva mesta su rezervisana za ova dva kluba”.

Znači, interesantna će biti borba za treću poziciju koja vodi u baraž. Ko su najozbiljniji konkurenti?

Boriće se pet klubova, Hanza, Darmštad, Erfirt, Osnabrik i Vehen. Hanza je slabo startovala, promenili su trenera, ali su uspeli da podignu nivo forme. Čak su dobili Lajpcig u gostima. Sve su ovo bivši drugoligaši, klubovi sa renomeom, finansijski stabilni i vodiće se velika  borba”.

Ovi timovi imaju i značajnu podršku sa tribina, oko 10.000 gledalaca ih posmatra. Kolike su cene ulaznica?

Zavisi od mesta na stadionu, cene se kreću od deset do stotinu evra. Uslovi za treninge su odlični, trećeligaši imaju terene sa veštačkom, prirodnom travom, svoje sportske centre”.

Trećeligaši imaju veliki broj stranaca u svojim redovima?

Evo, RB Lajpcig ima golmana iz Švajcarske, reprezentativca. Potom su tu Brazilci, Austrijanci…Uglavnom se najviše traže levokrilni napadači, dok je zbog dobre škole potreba za golmanima minimalna”.

Koliko mediji prate trećeligaške utakmice?

“Izveštaji su redovni kako na televizijama tako i u štampi. Ima i direktnih prenosa utakmica, ali po regionima. Mediji vole da prenose utakmice gde se igra otvoren fudbal i najčešći rezultat koji dolazi je 2:1”.

Kad se nastavlja šampionat?

“Pauza je veoma kratka, već 25. januara 2014. nastavlja se prvenstvo. Zbog Mundijala će prvenstvo ranije biti završeno, a prvo kolo nastavka odmah donosi interesantne mečeve”, zaključio je Radojičić koji je tokom karijere, između ostalih ekipa, predvodio Srbiju iz Minhena i Fortunu. 

Piše: Đurđe Mečanin
djurdje.mecanin@mozzartbet.com


tagovi

međunarodni fudbalNemackanemačka 3

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara