Bez Bufona nema Italije! Vreme je za Kjezu i Kutronea, Baloteli opet izvisio

Vreme čitanja: 2min | sub. 17.03.18. | 17:46

Privremeni selektor Điđi di Bjađo objavio spisak za prijateljske mečeve sa Argentinom i Engleskom

Vršilac dužnosti selektora Italije Luiđi di Bjađo odredio je spisak igrača za dve prijateljske utakmice sa Argentinom i Engleskom. Na žalost navijača Azura širom planete, to će Gaučosima i Gordom Albionu biti dobra priprema za Mundijal, ali ne i Italijanima, jer nisu izborili plasman. Ono što je zanimljivo, na spisku se nalazi Đanluiđi Bufon, tu su i mladi Federiko Kijeza i Patrik Kutrone, a nema Marija Balotelija.

Utakmica sa Argentinom na programu je 23. marta u Mančesteru, a četiri dana kasnije Azuri će odmeriti snage sa Engleskom na Vembliju.

Izabrane vesti

Uprkos nekim najavama u italijanskim medijima da se Baloteli dobiti šansu u nacionalnom timu prvi put posle Mundijala u Brazilu, to se nije desilo, a prednost je dobio mladi napadač Milana Patrik Kutrone. Takođe, na spisku nema ni Simonea Zaze iz Valensije.

Bufonu će ovo biti prvi nastup za Italiju posle eliminacije od Švedske u baražu za Mundijal, kada je u suzama napustio teren, dok je krilni igrač Fjorentine Kijeza napredovao i prešao iz mlade u A reprezentaciju.

Šansu je dobio i Brajan Kristante koji nosi igru odlične Atalante, a iznenađenje na neki način predstavlja izostanak Milanovog defanzivca Alesija Romanjolija. Prema tvrdnjama italijanske televizije Skaj, to je zato što fudbaler Rosonera ima problem sa fizičkom spremom.

Takođe, interesantno je da je Đakomo Bonaventura dobio poziv u selekciju prvi put od novembra 2016. godine.

Spisak Italije:

Golmani: Bufon (Juventus), Donaruma (Milan), Perin (Đenova)

Odbrana: Florenci (Roma), Zapakosta (Čelsi), Spinacola (Atalanta), De Šiljo (Juventus), Darmijan (Mančester Junajted), Bonući (Milan), Kjelini (Juventus), Rugani (Juventus), Ferari (Sampdorija)

Sredina terena: Pelegrini (Roma), Žoržinjo (Napoli), Verati (PSŽ), Kristante (Atalanta), Bonaventura (Milan), Galjardini (Inter), Parolo (Lacio)

Napad: Kijeza (Fjorentina), Verdi (Bolonja), Kandreva (Inter), Beloti (Torino), Imobile (Lacio), Insinje (Napoli), Kutrone (Milan)

Foto: Action Images


tagovi

Luiđi Di BjađoPatrik KutroneFederiko KjezaĐanluiđi BufonMario BaloteliĐakomo Bonaventurafudbalska reprezentacija Italije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara