""
""

Bila jednom jedna Cibona: Zagrepčani idu u stečaj

Vreme čitanja: 1min | uto. 09.05.17. | 13:32

Cibosima ostala samo 22 dana da regulišu obaveze

Nekadašnji prvak Evrope, Cibona, prolazi kroz najteže trenutke u istoriji, a kako navode hrvatski mediji klub će 1. juna najverovatnije otići u stečaj.

To je u razgovoru za "Večernji list" potvrdio Aleksandar Petrović.
„Želim da svim bivšim igračima i navijačima kluba kažem da je danas 69. dan kako u predstečajnoj nagodbi nikom ništa nije plaćeno. Već dva meseca nas upozoravaju da ne ispunjavamo obaveze, ali od kluba ne dobijaju nikakav odgovor. Ako 90 dana ne platite nijednu radu predstečajne nagodbe stiču se zakonski uslovi da se pokrene stečaj kluba, naravno ako nas neko od poverilaca prijavi“,
rekao je Petrović.

Izabrane vesti

Petrović je navijače pozvao da dođu na utakmicu sa Šibenikom, jer bi ona kako je rekao mogla da bude poslednja Cibonina, ukoliko se ne plasira u finale plej-ofa prvenstva Hrvatske.

Jedna od varijanti spasa pominje se fuzija sa ekipom Zagreba i u tom slučaju novi klub bi dugovao samo ono što u ovom trenutku duguje Zagreb. Budući klub bi se zvao nešto poput Zagreb Cibona Nova, prenosi Večernji.
„Neću da ulazim u priče o spajanju jer za to nemam dokaza. Ali predstečajna nagodba je obuhvatila dug od 5.400.000 evra i sa potpisima poverilaca svela ga na 2.200.000 ili oko 30.000 evra mesečno“, dodao je Petrović.

Ukoliko Cibona ne plati pomenuta dugovanja, zaključio je novinar "Večernjeg lista", za 22 dana više neće biti Cibone.


tagovi

Aleksandar PetrovićEvropaHrvatskaJadranska liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara