""
""

Birsa opet spasilac Milana: Slovenac evrogolom srušio Udineze, vratio se Kaka

Vreme čitanja: 2min | sub. 19.10.13. | 22:37

Rosoneri minimalcem savladali Zebre, a kao i protiv Sampdorije opet im je tri boda doneo slovenački novajlija

Kada je Adrijano Galijani u smiraj prelaznog roka doveo malo poznatog Slovenca Valtera Birsu kao rešenje za Milanove muke u veznom redu, mnogi su sumnjičavo vrteli glavom ili kritikovali potpredsednika Rosonera zbog škrtosti. Ali, kako vreme odmićče, tako Birsa mnoge tera da promene mišljenje o njegovim kvalitetima.

Izabrane vesti

Slovenac je i večeras kao i protiv Sampdorije nedavno bio strelac gola za pobedu i tri boda Milana. Birsa je fenomenalnim udarcem sa dvadesetak metara matirao gostujućeg golmana Kelavu i polako postaje jedan od aduta trenera Maksa Alegrija. Milan se opet mučio, nije prikazao dobru igru, ali je uspeo da pobedi što je najbitnije s obzirom da mršav bodovni saldo.

Udineze je najbolju šansu imao preko legende Di Natalea koji je pogodio prečku, dok je Milan pretio preko Polija i Nijanga. Ipak, mreže se nisu više tresle. Ono po čemu će ovaj meč biti upamćen je i povratak ljubimca Milanovih navijača Rikarda Kake na San Siro. Brazilac je ušao u igru u drugom poluvremenu i prvi put posle skoro četiri godine obukao dres Milana pred domaćim navijačima.

Videlo se da to nije onaj stari Kaka, ali s obzirom na pauzu od mesec dana zbog povrede, još je rano za procene o Kakinom drugom mandatu u dresu Rosonera. Inače, povrećenog Abijatija je na golu zamenio mladi brzilski čuvar mreže Gabrijel koji je u klub došao pre više od godinu dana, ali na debi u Seriji A je morao da čeka sve do večeras.

Dušan Basta je gostujući tim igrao soldino do 51. minuta kada je zamenjen. 

Serija A – 8. kolo

Petak:
Roma – Napoli 2:0 (1:0)
/Pjanić 45+4, 71 penal/

Subota:
Kaljari – Katanija 2:1 (1:1)
/Ibarbo 24, Pinilja 84 – Bergesio 5/

Milan – Udineze 1:0 (1:0)
/Birsa 22/

Nedelja:
12.30: Atalanta – Lacio
15.00: Fjorentina – Juventus
15.00: Đenova – Kjevo
15.00: Verona – Parma
15.00: Livorno – Sampdorija
15.00: Sasuolo – Bolonja
20.45: Torino - Inter 

(FOTO: Action images)


tagovi

EvropaItalijaKakaMilanSerija AUdinezeValter Birsa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara