""
""

Blažič: Moramo zaustaviti Vilija Vorena!

Vreme čitanja: 2min | pet. 24.01.14. | 13:29

"Atmosfera u ekipi je odlična. Posle dobre predstave u duelu sa Panioniosom i u Mađarskoj želimo da nastavimo u istom ritmu", dodao je Zvezdin Slovenac

Košarkaš Crvene zvezde Jaka Blažič rekao je  da njegova ekipa pobedom nad Solnokom u gostima želi da nastavi trijumfalni niz u Jadranskoj ligi.

Crvena zvezda u okviru 18. kola gostuje Solnoku, a meč je na programu u subotu od 17 sati.
"Atmosfera u ekipi je odlična. Posle dobre predstave u duelu sa Panioniosom i u Mađarskoj želimo da nastavimo u istom ritmu. Ipak, moramo da budemo veoma oprezni, jer bez obzira na trenutnu poziciju Solnoka na tabeli, to je veoma dobar tim. Imaju dosta iskustva i veliku podršku publike. Ali, ako budemo igrali našu igru mislim da možemo da zabeležimo pobedu", rekao je Blažič za klupski sajt.

Izabrane vesti

On je dodao da mađarski predstavnik ima dobru spoljnu liniju i da je domaći teren njihov glavni adut.
"Imaju veoma dobru spoljnu liniju, koju predvodi Voren i prvenstveni zadatak biće da njega zaustavimo. Mogu da budu veoma nezgodni ukoliko im se omoguće otvoreni šutevi spolja, dok se pod košem najviše oslanjaju na kvalitet i iskustvo Martona Badera. Sala u kojoj igraju je mala, atmosfera je uvek dobra, a publika im svojim navijanjem uvek daje dodatni motiv i energiju".

Slovenački reprezentativac istakao je da će crveno-beli pobediti u Solnoku ukoliko budu agresivni u odbrani kao u predhodnim mečevima.
"Moramo da igramo veoma jaku odbranu i da koristimo svaku priliku za postizanje lakih poena iz kontri. U napadu moramo da igramo pametno, da ne žurimo i strpljivo tražimo najbolja rešenja. Ukoliko ispunimo ove zadatke očekujem da ćemo upisati još jedan trijumf u Jadranskoj ligi", zaključio je Blažič.

Crvena zvezda se nalazi na prvom mestu na tabeli Jadranske lige sa skorom 14-3, dok je Solnok 13. sa pet pobeda i 12 poraza.

(FOTO: MN Press)


tagovi

Vili VorenSrbijaSolnokFK Crvena zvezdaJaka BlažićJadranska liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara