"Kevin-Princ Boateng"
"Kevin-Princ Boateng"

Boateng: Rasisti su me tretirali kao životinju (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 20.03.13. | 18:16

“Svaki put kada sam bio u kontaktu sa loptom mogao sam da čujem povike, koji su bili upućeni direktno meni. U pitanju su bili razni krici", rekao je fudbaler Milana

 

Kevin-Princ BoatengRasizam u modernom fudbalu na\alost nije nikakavo čudo, jer iz dana u dan dobijamo sveže primere ljudske gluposti i netolerancije. I pored velikih napora UEFA i FIFA da se ovaj ogromni problem iskoreni, čini se da se ipak ne ulažu dovoljni napori, jer se dešava potpuno suprotna situacija.

Izabrane vesti

Jedna od žrtvi rasista bio je i fudbaler Milana Kevin-Princ Boateng, koji je u intervjuu za italijanski list “Gazeta delo sport” opisao do detalja kako su se navijači četvrtoligaša Pro Patrije ophodili prema njemu ophodili “kao prema životinji”.

Podsetimo, početkom januara, u prijateljskom susretu Rosonera i Pro Patrije navijači su konstantno vređali reprezentativca Gane, zbog čega je u jednom trenutku on poludeo i šutnuo loptu ka tribinama gde su se nalazili huligani.
“Svaki put kada sam bio u kontaktu sa loptom mogao sam da čujem povike, koji su bili upućeni direktno meni. U pitanju su bili razni krici životinja”, rekao je Boateng, a zatim dodao:
“Vrlo je moguće da su to radili zato što mi boja kože nije bela. Nešto slično sam doživeo i u Nemačkoj, i to je definitivno rasizam.

Trener Milana Masimilijano Alegri rekao je da Boateng danima bio u šoku zbog nemilih događaja.
“Bio je šokiran i tužan. Narednih nekoliko dana nije mogao da se smiri. Ovo su stvari koje bi trebalo iskoreniti, i odluka da se prekine meč je potpuno opravdana”, rekao je Alegri.

Čak je Danijele Bonera priznao da mu nije bilo prijatno kada je slušao šta navijači rade.
“Svaki put kada je dodirnuo loptu oni su reagovali. To su bili majmunski krici, a svaka inteligentna osoba može da napravi jasnu razliku između rasizma i običnog rivalskog zadirkivanja. Iskreno, ni meni nije bilo prijatno kada sam to slušao”, rekao je Bonera.

(FOTO: Action Images)


tagovi

danijele boneraEvropaItalijaKevin Princ BoatengMasimilijano AlegriMilanpro patrijaSerija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara