""
""

Bolton pao na niske grane: Klub mora da proda parking ispred stadiona kako bi prehranio zaposlene

Vreme čitanja: 2min | pet. 22.01.16. | 15:06

Ali, ogromni finansijski problemi ostaju...

Nekada redovni član Premijer lige, danas klub koji se drži za poslednju slamku spasa kako ne bi pao u crnu rupu stečaja. Fudbalski klub Bolton objavio je danas na svom zvaničnom sajtu da će pokušati da proda parking ispred stadiona kako bi uspeo da prehrani zaposlene i uplati im plate koje kasne jedan pun dan. Klub je pre samo tri dana dobio presudu Visokog suda u kojoj se navodi da ima produženi rok na još pet nedelja da prikupi 3.000.000 evra na ime duga zbog neisplaćenog poreza. A ne tako davno upao je u administraciju i dobio prinudnog upravnika. To praktično znači da su svi igrači automatski na transfer listi i da teoretski mogu biti prodati ako stigne ponuda od jednog evra.

Izabrane vesti

Zato je nekadašnji premijerligaš došao na ideju da proda parking ispred stadiona Makron kako bi isplatio zaostale zarade zaposlenima u klubu, ali i rešio veliki dug koji se nakupio u međuvremenu. Ali, kako pravila nalažu da svaki stadion mora imati parking Bolton će biti prinuđen da kupi i manje parče zemlje i nameni ga za pružanje parking usluga navijačima. Kako su svi klupski računi zamrznuti u Boltonu moraju da dobiju posebnu dozvolu Visokog suda da koriste eventualni novac i u druge svrhe, a ne samo u isplatu zaostalih dugovanja. 

Međutim, prodajom parkinga problem bi bio rešen kratkotrajno, jer bi eventualni novac namirio samo dugovanja za jedan mesec, a sezona traje sve do maja. 

Klub se takođe zahvalio svim zaposlenim ljudima, igračima, menadžeru Nilu Lenonu i upravi koja je stala u podršku u ovom teškom trenutku...

Bolton se trenutno nalazi na poslednjem mestu na tabeli Čempionšipa sa samo 17 osvojenih bodova iz 27 utakmica. 

(FOTO: Action Images)


tagovi

EvropaEngleskaČempionšipAdministracija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara