""
""

Borac se ne šali, tandem Knežević - Zorić osvojio i Čair, prvi poraz Radničkog u Nišu

Vreme čitanja: 2min | ned. 01.11.15. | 15:50

Jovanović otpisao Jagodinu, Spartak u agoniji

Čačanima se osladilo na drugom mestu na tabeli Superlige, pa će na njemu provesti makar još jednu nedelju, pošto su u jednom od najzanimljivijih susreta 16. kola Superlige uspeli da Radničkom nanesu prvi poraz pred niškom publikom. Solo prodor Filipa Kneževića po desnoj strani i idealno uposlio Darka Zorića, kome nije bilo teško da savlada nemoćnog golmana Aleksandra Jovanovića za minimalac od 1:0.

Izabrane vesti

Nišlijama pak ostaje da žale za propuštenim prilikama iz prvog dela igre, kada su diktirali ritam igre i dva puta uzdrmali okvir protivničkog gola. Aleksandar Jovanović - ne, nije golman, ima ih dvojica sa istim imenom i prezimenom u Radničkom - pa Anton Zemljanuhin dva puta su opasno zapretili, ali su obojica mogli samo da zagreju dlanove navijačima šutevima u prečku.

Borac je u drugom poluvremenu preuzeo kontrolu, na početku pretio kontram, a kada je u 50. minutu Zorić zatresao mrežu domaćina i nervoza se uvukla u tim Radničkog, pa su izabranici Nenada Lalatovića rutinski sačuvali prednost upisavši i petu pobedu u poslednjih šest kola.

Isti rezultat i u Surdulici u kojem je Radnik produbio agoniju Spartaka nanevši Subotičanima i šesti poraz uzastopce.  Odolevali su gosti do 73. minutu kada su Miloš Stanković i Jovan Jovanović konačno uspeli da nadmudre odbranu Spartaka i omoguće 19-godišnjem napadaču iz Gane Samjuelu Ovusuu da drugim ligaškim golom u Superligi Radniku donese drugu uzastopnu pobedu za beg iz opasne zone.
"To što smo vezali dve pobede, prvi put u Superligi, za nas je i značajnije od sama tri boda", zadovoljno je trljao ruke trener Radnika Miloš Veselinović.

Još ubedljivija bila je Mladost koja je na krilima raspoloženog Saše Jovanovića ostavila Jagodinu da brine o opstanku. Golgeter tima iz Lučana je sa dva komada slomio otpor gostiju i svoj tim vratio u igru za plasman u plej-of Superlige - 2:0.

Zasluženo, jer Lučanci ne znaju za poraz još od 30. avgusta.
"Svesno smo prepustili loptu protivniku u želji da iskoristimo brzinu Jovanovića i Kitanovskog. Osetio se umor kod igrača sredine terena nakon utakmice sa Parizanom. Pribojavao sam se da nas Jagodina ne iznenadi golom", smireno je sumirao utiske Nenad Milovanović, šef struke Mladosti.

Kolega iz Jagodine Miljojko Gašić mogao je samo da konstatuje poraz.
"Detalji su odlučili utakmicu. Naš slab početak uslovio je gol. Imali smo posed, ali nikakav rezultat, a drugo poluvremene pokazalo je da još moramo da radimo na ispravljanju naše završnice i efikasnosti".

Superliga, 16. kolo:

Subota:

Voždovac – Rad 1:0 (1:0)
/Marinković 32/

Javor – Novi Pazar 1:1 (0:0)
/Gafurov 60 – Radivojević 53/

Crvena zvezda – OFK Beograd 4:1 (1:0)
/Srnić 45, 64, Jovanović 60, Vijeira 82 - Simić 90/

Nedelja:

Mladost Lučani - Jagodina 2:0 (1:0)
/Jovanović 7, 69/

Radnički Niš - Borac Čačak 0:1 (0:0)
/Zorić 50/

Radnik – Spartak 1:0 (0:0)
/Ovusu 73/

16.00: Metalac – Partizan
17.00: Čukarički – Vojvodina

(FOTO: Star Sport)


tagovi

SuperligaSrbijaSaša JovanovićRadnikRadnički NišFilip KneževićDarko ZorićBorac Čačak

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara