""
""

Borac siguran u Pančevu

Vreme čitanja: 2min | pet. 10.11.17. | 21:16

I sledeći meč Borac će igrati na strani, a naredni protivnik u ABA 2 ligi je ekipa Rogaške

U petom kolu Košarkaške lige Srbije Borac je na gostovanju u Pančevu, uprkos umoru, savladao ekipu Tamiša rezultatom 74:58.

Izabrane vesti

Košarkaši Borca su odlično napadački otvorili utakmicu. Naravno, i u odbrani su bili fantastični. U tim momentima isticao se krilni centar Čačana Prlja, koji je postigao prvih deset poena za Čačane. Igrači Tamiša delovali su bezidejno i neorganizovano, iako se utakmica igrala na njihovom terenu. Pored dobre igre u reketu, Borac je ubacio i par trojki, pa je nakon deset minuta zasluženo vodio sa dvocifrenim brojem poena.

Čačani su nastavili da sjajno igraju i nakon odmora. Međutim, u jednom momentu su ušli u seriju loših napada, što su domaći igrači iskoristili, vezavši pet poena. Ipak, nakon tajmauta trenera Bojića gosti su se trgli, prekinuvši dobre minute Pančevaca. Od tog trenutka, Borac je ponovo zaigrao sjajno pod obručem Tamiša, baš kao u prvoj deonici. Pored toga, ulazili su i šutevi sa distance, pa je Borac na odmor otišao sa velikih 18 poena prednosti.

U prvim minutima igre drugog poluvremena Borac je ušao u šutersku sušu. Na to se nadovezala i dobra igra Pančevaca u odbrani. Ipak, na sreću po Čačane, Tamiš to nije na adekvatan način iskoristio, pa je Borac i dalje imao dvocifrenu prednost. Za razliku od prvog poluvremena, domaćin je sve vreme imao inicijativu, ali nije umeo da naplati bolju igru u trećem desetominutnom periodu. U završnici četvrtine Borac je dodao gas, pa je ponovo vratio veliku razliku na svoj konto.

Poslednja deonica predstavljala je samo puku formalnost. Čačani su sjajnom igrom u većem delu meča rešili pitanje pobednika, pa su u završnoj četvrtini praktično ,,otaljavali posao”. Međutim, strateg Bojić nije želeo da spusti gas, i uprkos velikoj razlici na parketu je držao najbolje igrače, ne dozvolivši opuštanje u redovima njegove ekipe. Zbog dominantne igre u ovoj utakmici, treneru Čačana se ukazala prilika i da odmori Đokovića, koji je bio najbolji pojedinac u redovima Borca u sredu protiv Zrinjskog.

I sledeći meč Borac će igrati na strani, a naredni protivnik u ABA 2 ligi je ekipa Rogaške.


Tamiš – Borac 58:74 (13:24, 13:20, 15:19, 17:11)

Tamiš: Sočanac 3, Vitković 14, Savić 7, Knežević 6, Mitrović 1, Đorđević 1, Ilkić 8, Kanjevac, Balović 2, Raičević 4, Smiljanić 12, Radenković.

Borac: Ćalović, Popović 2, Ćirić, Đoković, Pešaković 19, Prlja 18, Mićić 5, Stojadinović 10, Gavrilović, Todorović 4, Čarapić 4, Marinović 12. 


KLS - 5. kolo

Petak
Tamiš - Borac Čačak 58:74

 

Subota
14.30: Beovuk - Spartak
18.00: Vršac - Radnički
18.00: Zlatibor - Vojvodina

Piše: Đurđe Mečanin

(FOTO: MN Press)


tagovi

Jadranska ligaKK Borac ČačakKK TamišKLS

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara