"Hans-Joahim Vacke"
"Hans-Joahim Vacke"

Borusijin džoker iz rukava: Nemamo para kao premijerligaši, ali imamo Božić

Vreme čitanja: 1min | pon. 04.01.16. | 13:27

Hans-Joahim Vacke je očigledno odličan pregovarač

Hans-Joahim VackeDortmund u Panici, Arsenal i Liverpul ozbiljno su se zainteresovali za ove jeseni prvu zvezdu Pjer-Emerika Obamejana, a davno su prošla vremena kada je Borusija stekla nadimak Milioneri. Milioni su sada na drugim mestima, Premijer liga je jedno od njih, pa je jasno da čuveni dortmundski Žuti zid strepi za budućnost miljenika.

Izvršni direktor Hans-Joahim Vacke, međutim, u intervjuu za Bild iznosi mišljenje da nema razloga za paniku. Ne zato što je odlazak Obamejana nemoguć, već zato što…
"Niko ne bi trebalo da pravi grešku i veruje da klub poput Borusije zavisi od jednog igrača", jasan je Vacke, tradicionalno drčan kada treba da bude.

Izabrane vesti

Ali navijači su svejedno zabrinuti. Borusija ne može tek tako da zavuče ruku u džep i kupi adekvatnu zamenu za igrača Obamejanovog kalibra. Pronalaženje sličnog dok je još jeftin mnogo je teži zadatak.  Vacke je samouveren.
"Sada smo toliko dobro poziconirani da možemo da iznova i iznova da pronalazimo alternativna rešenja. Mada naš primarni cilj jeste da sačuvamo tim na okupu. Nemamo toliko novca kao najveći klubovi Premijer lige, ali imamo mnogo drugih stvari koji možemo da ponudimo. Recimo, možemo da našim igračima dozvolimo da proslave Božić", pecnuo je Vacke kolege iz Engleske.

Pratite MOZZART i na Vajberu

(FOTO: Action Images)


tagovi

Pjer Emerik ObamejanNemackaHans Joakim VackeEvropaBorusija Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara