""
""

Boško Đukanović o pauzi između ABA i Superlige: Dva meseca vežbanja koštaju nas 100.000 evra!

Vreme čitanja: 2min | pet. 01.04.16. | 13:20

"Ja sam hirurg i dobijam platu za posao, a ne da bih čitao knjige, usavršavao se", ističe prvi čovek Metalca

Odluka da se početak košarkaške Superlige odloži za početak maja izazvao je brojne, oprečne reakcije u Srbiji. I ne samo to, već i brojne probleme klubovima, koji su u poziciji da moraju da drže timove na okupu gotovo dva meseca, ali bez takmičarskog ritma. Jedni od onih koji su nezadovoljni ovakvim stanjem stvari je i valjevski Metalac, koji se ove sezone bori sa brojnim materijalnim i kadrovskim problemima. 
"Za dva meseca su nam troškovi oko 100.000 evra. Naravno, mi smo prihvatili finansijske obaveze prema igračima i izmirićemo ih. Ali nelogično je da u toku sezone plaćate 'vežbanje' i to dvomesečno. Evo recimo, ja sam hirurg, i dobijam platu za posao, a ne da bih čitao knjige, usavršavao se... Kažem vam, razgovaraćemo na Upravnom odboru o svim problemima koji se tiču ne samo Metalca, nego i naše klupske košarke", rekao je za Novosti Dr Boško Đukanović, prvi čovek Metalca. 

Izabrane vesti

On smatra da nije problem u igračima, koji "rade i treniraju kvalitetno", ali ističe da je teško održati motivaciju u periodu u kojem se utakmice ne igraju. Njegovi igrači to, ipak, uspevaju. Zato klupski cilj i jeste da se pokuša da se obezbedi novo učešće u Jadranskoj ligi, iako je konkurencija jača nego ikad ranije.
"Neće biti nimalo lako, ali borićemo se, daćemo sve od sebe. Ako i ne uspemo, igraćemo sledeće godine KLS. Ne bi za nas to bilo poniženje, ne daj bože, jer svi smo "ponikli" iz Srpske lige, u kojoj ima mnogo sjajnih košarkških centara. Kažem vam, problem je da vidimo, i kao klub i kao Liga, da se ne ponovi ovolika pauza, koja više šteti košarci nego što joj pomaže. Nije ovde u pitanju samo Metalac...".

Đukanović smatra i da je potrebno da predstavnici svih klubova sednu za isti sto kako bi se razgovaralo o "minimumu interesa srpske košarke". Jer, ne bi voleo da se isti problemi ponavljaju i u budućnosti. 

MOZZART Sport pratite i na našoj Fejsbuk stranici

(FOTO: MOZZART Sport)


tagovi

Metalac ValjevoKošarkaška SuperligaJadranska ligaBoško Đukanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara