"Filip Markovicć i Lazar Marković"
"Filip Markovicć i Lazar Marković"

BRAT ZA BRATOM: Benfika kupila i – Filipa Markovića!

Vreme čitanja: 2min | pon. 10.06.13. | 18:57

Lazarov stariji brat će upotpuniti koloniju Srba u Lisabonu, pošto je otputovao na završni dogovor sa portugalskim klubom, gde ga čeka petogodišnji ugovor i igre za B tim tamošnjeg velikana

Filip Markovicć i Lazar MarkovićKako vam se čini ova vest: braća Marković u istom dresu? Ne u Partizanovom, već u Benfikinom! U danu kad je Lazar ozvaničio saradnju sa portugalskim velikanom, MOZZART Sportu je potvrđena informacija da na stadion La Luž prelazi i Markecov rođeni brat – Filip!

Doskorašnji vezista Teleoptika, Filip Marković (21 godina, 181 centimetar), otputovao je danas u Lisabon, gde će biti podvrgnut lekarskim pregledima i ako sve bude u redu, potpisaće petogodišnji ugovor (finansijski detalji drže se u tajnosti) sa klubom u kome je njegov mlađi brat stigao na pozajmicu iz Čelsija!

Izabrane vesti

Prema planu portugalskih Orlova, Filip neće u najbolju selekciju koju s klupe predvodi Žorž Žesus, već će trenirati i igrati utakmice za B tim, a u zavisnosti od toga kako se pokaže možda u budućnosti i zaigra sa bratom, pošto obojica ističu kako im je to neostvarena želja.
Filip je bolji igrač od mene, brži i spretniji pred golom. Čekajte i videćete, samo da dobije šansu. Nadam se da bismo mogli da zaigramo zajedno“, ponovio je Lazar Marković  nekoliko puta otkako je juna 2011. prekomandovan iz kadetske selekcije u prvi tim.

Filip Markvoić u duelu sa Stefanom Babovićem na trening meču Partizan - TeleoptikA među seniorima Partizana mu se prošlog leta pridružio dve godine stariji brat Filip, međutim, osim pripremnih utakmica u Sloveniji i Austriji, njih dvojica nikad nisu dočekali da zaigraju istovremeno u dresu Partizana, pošto je odlukom tadašnjeg trenera Vladimira Vermezovića stariji Marković odmah po potpisivanju profesionalnog uugovora vraćen na dokazivanje u Teleoptik, gde je sarađivao sa Vukom Rašovićem.

Upravo je aktuelni šef struke Paritzana dopisao ime Filipa Markovića na spisak putnika za pripreme na Zlatiboru i Sloveniji, mada sad je izvesno da od takvog razvoja događaja neće biti ništa, jer fudbaler odlazi u inostranstvo. Ostaje dilema da li je u pitanju direktan transfer iz Humske u Benfiku ili je, možda, i Filip Marković prodat Investicionom fondu Pinija Zahavija koji od prošlog leta brine o Lazarevoj karijeri. Nije baš najjasnije ni ko je povukao dobar, a ko pogrešan potez: da li tadašnji sportski direktor Ljubiša Tumbaković odlukom da u ime kluba potpiše profesionalni ugovor sa Filipom, a onda ga vrati u filijalu ili skauti Benfike što su angažovali momka koji se nije dokazao u jačem takmičenju od Prve lige Srbije (minule sezone 23 utakmice, pet golova).

Inače, u aktuelnom sastavu Benfike su sedmorica Portugalaca,  a zanimljivo je da će isto toliko fudbalera iz Srbije naredne sezone biti na platnom spisku Orlova.  Starosedeocu Nemanji Matiću pridružili su se njegov, takođe rođeni, brat Uroš (stigao iz Košica), Filip Đuričić (Herenven), Miralem Sulejmani (Ajaks), Stefan Mitrović (Kortrijk), Lazar Marković i za dan-dva Filip Marković!

Srbija do – Lisabona!

 

(FOTO: MN Pres)


tagovi

BenfikaEvropaFilip MarkovićLazar MarkovićFK PartizanSrbijaSuperligaTransferi 2013

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara