Brazilac najavio transfer u Milan

Vreme čitanja: 2min | sre. 27.03.19. | 19:25

Veliko pojačanje kuca na vrata Rosonera

Milan želi Evertona, Everton želi u Milan. To je ukratko suština priče oko interesovanja Rosonera za novu zvezdu brazilskog fudbsala.

Everton Soares je krilo Gremija i reprezentativac Brazila kojeg želi Milanov direktor Leonardo. Rosoneri su još od jesenas u potrazi za krilnim fudbalerom, pominjali su se Alan Sen Maksiman iz Nice, Stiven Bergvajn iz PSV Ajndhovena, Đerar Delufoeu iz Votforda, Janika Fereira Karasko iz Dalijana, Arno Danjuma Gruneveld iz Briža, Musa Đenepo uz Standarda, ali Leonardov prvi izbor je Everton.

Izabrane vesti

A izgleda da ni brazilski igrač nema ništa protiv. Everton je sinoć igrao za reprezentaciju Berazila u pobedi nad Češkom, a posle meča je najavio da bi mogao da pojača Rosonere na kraju sezone.
“Srećan sam zbog interesovanja Milana. Oni su veliki klub. Videćemo šta će se desiti, ali sam jamo srećan jer me želi tako veliki klub. Zašto Paketa i ja ne bismo bili saigrači? Često se šalim sa njim da bi mogli da zaigramo zajedno ako sve prođe kako treba”, rekao je Everton.

On ima 23 godine, igra kao levo krilo i od januara se pominje kao Leonardova želja. Problem je što Evertonova otkupna kaluzula iznosi 80.000.000 evra i što je ta cifra van domašaja Milana. Međutim, tu bi na scenu trebalo da stupe Leonardove pregovaračke sposobnosti.

Leonardo je na sličan način uspeo da u Milan dovede Lukasa Paketu kojeg su želeli mnogi bogatiji klubovi od Milana. Paketina otkupna kaluzula u Flamengu je iznosila 50.000.000 evra, ali je Leonardo uspeo da ga dobije za 35.000.000 evra pošto je prethodno ubedio igrača da mu je Milan najbolja opcija za nastavak karijere.

Videćemo da li će uspeti da prizmelji još jednog talentovanog zemljaka na San Siro.

(FOTO: Reuters)


tagovi

Everton Soareš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara