Slavlje igrača i navijača iz Hamburga
Slavlje igrača i navijača iz Hamburga

Bum-bum Lasoga! Dino nastavlja da sanja Berlin (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 02.04.19. | 20:20

HSV trijumfom u Paderbornu (2:0) prošao u polufinale Kupa Nemačke

Ispadanje u Cvajtu prošlog leta svima je teško palo na severu Nemačke u Hamburgu. Izgubila je Bundesliga šampiona Evrope, velikana koji se godinama mučio, a valjda je taj čuveni Dino i morao da umre da bi se ponovo rodio i oživeo. Večeras.

Hamburger SV, jedan od najvećih nemačkih klubova, vratio se na fudbalsku mapu. Drugoplasirani tim Cvajte prošao je u polufinale Kupa Nemačke pobedom nad Paderbornom od 2:0, na krilima sjajnog napadača Pjera Mišela Lasoge. Imali su sigurno igrači i navijači Dinosaurusa i sreće da na žrebu dobiju rivala iz lige u ovoj fazi takmičenja, Paderborn je tim koji igra solidno i bori se za baraž, ali su gosti pokazali kvalitet večeras i uspeli da ga nadvise.

Izabrane vesti

Paderborn, koji je poznat kao dobar domaćin, bio je možda i malo bolji u prvom poluvremenu, ali nije uspeo da iskoristi terensku inicijativu. Samo jednom su zapretili konkretno ka golu Julijana Polersbeka, ali je golman HSV-a bio na visini zadatka. Gosti koji su meč počeli u formaciji 3-4-3 već posle pola sata prešaltali su se u standardnu 4-3-3 posle povrede Rika van Drongelena i to je donelo prvu veliku šansu za Lasogu koji je promašio iz dobre pozicije u 39. minutu.

Puleni Hanesa Volfa prelomili su meč u uvodnim minutima drugog dela. Najbolji levi bek u Cvajti Daglas Santos majstorski je centrirao u peterac Paderborna,  a najbolji strelc HSV-a Pjer Mišel Lasoga glavom doneo prednost gostima u 54. minutu. Pokušao je Paderborn da zaigra fudbal, da proba da izjednači, ali nije imao snage. Organizovani HSV završio je posao u 68. kada je Orel Mangala poslužio Lasogu, a najplaćeniji fudbaler u Cvajti (3.400.000 evra godišnje) stavio tačku na zaslužen trijumf velikana iz Hamburga.

HSV je ovom pobedom napravio još jedan veliki korak ka snu - plasmanu u majsko finale u Berlinu - a do ispunjenja tog pomalo i neplaniranog cilja (povratak u Bundesligu je svaka prioritet) ostala mu je još samo jedna utakmica. Polufinale (prvo posle godina), u kojem će imati veliku šansu ukoliko bude domaćin i ako izbegne Bajern na žrebu. Niko im ne može zabraniti da maštaju.

NEMAČKA, KUP - ČETVRTFINALE

Utorak
Paderborn - Hamburger 0:2 (0:0)
/Lasoga 54, 68/

20.45: (4,70) Augsburg (3,60) RB Lajpcig (1,70)

Sreda
18.30: (1,07) Bajern (11,0) Hajdenhajm (18,0)
20.45: (2,50) Šalke (3,20) Verder (2,70)

*** kvote su podložne promenama

Foto: Reuters


tagovi

Pjer-Mišel Lasoga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara