"naslovne strane italijanske sportske štampe"
"naslovne strane italijanske sportske štampe"

Buongiorno Italia: Inter u dugovima do guše - minus u kasi 417.000.000!

Vreme čitanja: 5min | pet. 12.02.16. | 11:55

Aleks Sandro tvrdi da je Dibala kao Nejmar, Markjone najavljuje veliki Ferari

naslovne strane italijanske sportske štampe(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Finansijski problemi Intera su donekle stavili u drugi plan najvažniju utakmicu Serije A koja se igra sutra u Torinu između Juventusa i Napolija. Neroazuri duguju 417.000.000 evra, gazda Erik Tohir traži partnere i nije isključeno da se Masimo Morati vrati na čelo Intera ako indonežanski biznismen digne ruke. Brazilac Aleks Sandro, koji je igrao sa Nejmarom u Santosu, kaže da Paulo Dibala uopšte ne zaostaje za napadačom Barselone. Piše se i o budućnosti Valtera Sabatinija, neko je vidi daleko od Trigorije u Bolonji, a neko smatra da još nije stavljena tačka na petogodišnji brak menadžera i Đalorosih. Predsednik Ferarija Serđo Markjone je uveren da će Ferari ove godine biti protagonista u borbi za titulu prvaka u Formuli 1 i najavljuje ulazak Alfe Romeo u najbrži cirkus na svetu.

Izabrane vesti

LA GAZZETTA DELLO SPORTInterovi problemi prva tema u Gazeti

Milanski sportski dnenvik posvećuje centralni deo naslovne stran alarmantnoj situaciji u Interu pošto se klub nalazi u veoma nezavidnoj finansijskoj poziciji: “SOS Inter, Tohir u lovu na ortake“. U podnaslovu se kaže da je dug Intera 417.000.000 evra i citiraju se reči predsednika Neroazura: “U Kini postoje veliki potencijali, ali partnere tražimo na svim meridijanima”. Regovao je i bivši predsednik Masimo Morati, koji je ostavio otvorena vrata za  povratak na čelo Intera: “Ponovo predsednik? Ne bih isključio nijednu mogućnost…”. Na kraju, Gazeta zatvara seriju, potencijalno loših vesti za Inter, sa glasinama da Mančester Junajted, po instrukcijama budućeg menadžera Žozea Murinja, želi da angažuje Maura Ikardija.

Skudeto Supertuskan”, potencira ispod zaglavlja Gazeta na činjenici da su dvojica stručnjaka za kormilima Juventusa i Napolija iz Toskane. Istini za volju Mauricio Sari je rođen u Napulju ali samo zato što je njegov otac bio na “privremenom radu” u gradu podno Vezuva kada je rođen.

Sve je počelo u Toskani i od dva 0:0 u C2”, podseća Gazeta da su dva trenera prvi put koplja ukrstila pre više od dvadeset godina u četvrtoj italijanskoj ligi. List piše i da Sami Kedira nije uspeo da se oporavi dovoljno za meč protiv Napolija i da će Hisaj imati specijalni zadatak da motri na Dibalu. Milanski dnevnik prenosi i vest da se sudija Nikola Ricoli povredio i da će umesto njega deliti pravdu na Juventusovom stadionu Danijele Orsato.

 “Donaruma, kuća divova , najavljuje reportažu na prvoj strani Gazeta o mladom golmanu Rosonera i njegovom bratu koji je rezervni golman Đenove i koji će biti jedan protiv drugoga na San Siru ovog vikenda. U podnaslovu se kaže da je san dvojice braće da zajedno čuvaju mrežu Milana.

U dnu strane Gazeta piše i o utakmicama dva rimska tima. “Petarda Lacija za pokušaj povratka u vrh tabele. Roma: Protiv Karpija Džeko igra od početka”, zbirni je naslov za pobedu Nebeskoplavih nad Veronom 5:2 i najava meča Đalorosih u Modeni protiv Karpija na kojem će Džeko imati možda i poslednju šansu da obezbedi status startera.

Gazeta odvaja deo naslovne i za Formulu 1 budući da im  je predsednik Ferarija i generalni direktor Fiat-Krajslera Serđo Markjone dao intervju: “Markjone: Sada je moj Ferari za pol poziciju”. Prvi čovek Ferarija je vrlo optimistički izjavio da će ove godine jurišati na titulu i da je šef tima Arivabene spremio odlično tim za sezonu. Markjone je  najavio ulazak u Formulu 1  druge istorijske marke u vlasništvu Fijata, Alfe Romeo.  

CORRIERE DELLO SPORTdaj nam pet Lacio

 “Lacio daj nam 5”, dvosmisleni je naslov na prvoj strani Korijerea koji osim direktne aluzije na pet datih golova Veroni i bukvalno prevodi pozdrav američkih sportista za dobro odrađen posao: “give me 5”. “Nebeskoplava manita izbrisala post. Matri načeo, zatim Mauri, Felipe Anderson, Kejta i Kandreva poslali na dno Veronu (52)” navodi se u podnaslovu koji podvlači činjenicu da Lacio nije postigao gol na tri prethodne utakmice.

Sabatini trese Romu: Odlazim? Razmišljam o tome”,  potvrdio je sportski direktor Rome da ozbiljno razmatra mogućnost da godinu dana pre isteka ugovora napusti Trigoriju. Korijere u podnaslovu prenosi izjavu predsednika Rome Džejmsa Palote da konačna odluka nije još doneta dok na unutrašnjim stranama donosi glasine da bi Sabatini mogao da nastavi svoju karijeru u Bolonji.  Kao i Gazeta i Korijere ističe da će Džeko, i pored polemika oko njegovog učinka, igrati od prvog minuta protiv Karpija.

Korijere je napravio i anketu među bivšim igračima Juventusa i Napolija koji su se složili oko toga da će sutrašnji meč biti spektakularan: “Juve - Napoli, glasa žiri bivših igrača”. Deset bivših fudbalera uključujući i legende Dina Zofa i Žozea Altafinija analizirajući sve elemente su došli do zaključka da je najverovatniji nerešen ishod na Juventusovom stadionu.

Korijere objavljuje i intervju sa Maurom Ikardijem u kojem se kapiten Nerazura zakleo na dugu ljubav prema Interu: “Evo Ikardija: Sa Interom u Ligu šampiona”. U razgovoru za Korijere Argentinac je decidirano rekao da će zbog Intera odbiti sve ponude za prelazak u neki drugi klub, uključujući i one najprestižnije.

TUTTOSPORTJuve uvek u fokusu u Tutosportu

Intervju sa Aleksom Sandrom otvara današnje izdanje Tutosporta. “Da, Dibala je kao Nejmar”, izdvojila je najupečatljiviju izjavu Brazilca kao vodeći naslov torinski sportksi list.

Sa Barsinim fenomenom sam igrao u Santosu, Paulo ima jednak kvalitet. Napoli ili Frozinone, u Juveu se spremamo na isti način za sve mečeve. Prošle godine sam igrao protiv Bajerna u dresu Portoa: veliki su tim ali nisu nepobedivi”, izjavio je bek Juventusa.

Kedira na terenu?  Neophodno je čudo”, pokušava Tutosport da održi uvek plamičak nade da će nemački reprezantativac biti na raspolaganju Maksu Alegriju za meč sa Napolijem.

Maksi pozvao Toro na večeru za preokret”, naslov je povodom prakse vrlo raširene u Seriji A da vodeći igrači u teškim momentima pozivaju svoje klupske drugove na večere kako  bi zbili redove i kreirali atmosferu za preporod na terenu. U Torinu je tu obavezu preuzeo Maksi Lopezu.

 List objavljuje i intervju sa ocem Đanluiđija Donarume: “Otkriću vam tajne mog Điđija”. Alfonso Donaruma je rekao da je Đanluiđi Bufon idol njegovog sina ali da mu je Abijati bio model na koji da se ugleda. Donaruma senior je takođe ispričao da Điđo zbog ljubavi prema Milanu nije hteo da prihvati ponudu da pređe u Inter.

Na traci vesti u dnu strane Tutosport piše o trijumfu Lacija nad Veronom, planovima Tohira i sudbini Valtera Sabatinija. “Lacio postigao 5, Verona očajava”, naslov je posvećen pobedi Nebeskoplavih nad Veronom. “Inter, kineski put za izlaz iz krize”, koristi Tutosport izjavu Tohira o velikom potencijalu kineskog tržišta za naslov i u nadnaslovu prenosi da je gazda Neroazura potvrdio poverenje Robertu Mančiniju i za sledeću sezonu.

"Spaleti stavio do znanja: Sabatini ostaje ako Roma pobedi”, tumači na malo drugačiji način Tutosport, za razliku od drugih novina, izjavu Spaletija o Sabatiniju i glasine oko mogućeg razlaza sportskog direktora i Rome.

Pratite MOZZART Sport i na našoj novoj Fejsbuk stranici

Piše: Željko Pantelić


tagovi

Valter SabatiniSerija ARomaPaulo DibalaMilanJuventusItalijaInterEvropaĐanluiđi DonarumaAleks Sandro

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara