""
""

Buongiorno Italia: Italijani se naslađuju Murinjovim porazom

Vreme čitanja: 5min | pet. 02.01.15. | 11:43

Podolski na korak od Intera, Baloteli bi mogao kod Mihe, Ančeloti i Ibrahimović vide Juve kao opasnost u Ligi šampiona

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Izabrane vesti

Italijanka sportska štampa započela je novu godinu baveći se pretežno vestima sa fudbalske pijace, odnosno najavom mogućih transfera u januaru  i sa isticanjem Murinjovog poraza u londonskom derbiju Totenhema i Čelsija. Podsetimo, osim navijača Intera,  “Posebni”  je vrlo, da upotrebimo eufemizam, neomiljen.

LA GAZZETTA DELLO SPORT

U prvom novogodišnjem broju Gazeta stavlja u glavni plan glasine sa fudbalske pijace koje se tiču Nerazura: ”Inter poleće na krilima Podol....si (da, prim. aut.), a sada Laveci“.

U podnaslovu se prenose reči trenera Arsenala Arsena Vengera koji je promenio ploču u samo tri dana, od „neozbiljne ponude Intera“  do “ozbiljnih pregovora“. Gazeta piše da bi Podolski već danas mogao da sleti u Milano. „Počo - PSŽ konačni obračun“, naslov je posvećen raskidu između francuskog prvaka i argentinskog fudbalera. Gazeta objavljuje i intervju sa Svenom Sušićem u kojem bliski rođak Safeta Sušića izjavljuje ljubav prema Interu: “Navijač sam Nerazura od malih nogu“.

Gust saobraćaj u prelaznom roku se očekuje i u redovima Juventusa, ne samo u januaru već i tokom leta koji bi trebalo da omogući stvaranje tima za osvajanje Lige šampiona: “Bjankoneri sve ambiciozniji: Juve triturbo“. U podnaslovu se prenosi da Tevez neće produžiti ugovor, ali da će ostati do kraja sezone 2015/2016 i da u julu može da stigne Falkao u redove Stare dame. Snajder je već dao pristanak za transfer u januaru.

Gazeta objavljuje i intervju s velikim ovogodišnjim otkrićem Milana: Džekom Bonaventurom: “Moj fudbal bez ćubica i tetovaža“. Bivši igrač Atalante je, piše Gazeta, primer klasičnog dobrog momka u vrhunskom fudalu kojih je sve manje.

List se bavi i problemima trenera Rome Rudija Garsije po pitanju rešenja za napadački trozubac protiv Udinezea pošto su se Toti i Destro povredili: “Garsija otupljen: zaustavili se Toti i Destro, Žervinjo na Kupu Afrike“.

Na prvoj strani Gazete bave se i debaklom Čelsija u Premijer ligi protiv Totenhema: “Murinjo ponižen, popio pet golova, Baloteli završio na tribini“Gazeta pretpostavlja da bi Balotelijevo isključenje iz tima Brendana Rodžersa moglo da bude prvi konkretan znak namere Liverpula da ga proda.

CORRIERE DELLO SPORT

Rimski sportski dnevnik objavljuje intervju s bivšim igračem Rome Markinjosom koji trenutno nosi dres PSŽ-a: “Priča Markinjos: Toti i Ibra - kakav par“. Mladi Brazilac je u razgovoru za Korijere istakao da su Zlatan Ibrahimović i Frančesko Toti dva najbolja fudbalera sa kojima je igrao u istom timu.“Niko ih ne bi mogao zaustaviti ako bi igrali zajedno“, tvrdi Markinjos.

„Lacio, zagrljaj navijača“ naslov je koji opisuje dan Nebeskoplavih pošto će danas biti otvorene kapije Formela za tifoze Lacija koji će moći da gledaju prijateljsku utakmicu i  pozdrave izbliza svoje ljubimce u novoj 2015. godini. „Transferi: steže se obruč za Huda“ izveštava  Korijere o nameri predsednika Lotita da zatvori pregovore o transferu mladog holandskog defanzivca iz AZ Alkmara.

I Korijere ističe u prvi plan izjavu Teveza da nema nameru da produži ugovor sa Juventusom: „Između Teveza i Juvea biće dugačak adio“. U podnaslovu se precizira da je klub prihvatio Tevezovu odluku i da ga neće staviti na transfer listu u leto 2015. godine.

I dok Gazeta objavljuje razgovor sa fudbalerom za primer, Džekom Bonaventurom, Korijere intervjuiše Žeremija Meneza, suštu suprotnost Bonaventuri po ponašanju, frizuri i privatnom životu. “Ja sam drugačiji Menez od onog kojeg ste poznavali u Rimu“, istakao je bivši igrač Rome i PSŽ-a precizirajući da je postao „malo Toti i malo Inzagi“.

Korijere najavljuje i nastavak šampionata zapažajući da čak 10 timova Serije A može da pretenduje na treće mesto koje garantuje učešće u plej-ofu za Ligu šampiona: “Pola Serije A juri treće mesto“.

Ni Korijere nije propustio da podvuče loš početak godine Žozea Murinja na klupi Čelsija: “Mu pregažen u derbiju i Lampard ga zakačio“, aludira se na činjenicu da je Mančester Siti, zahvaljujući golu bivšeg igrača Čelsija, pobedio Sanderlend i izjednačio se po broju bodova na vrhu tabele Premijer lige.

Na kraju list iz Rima piše i o povratku Andree Barnjanija u takmičarski pogon posle povrede koja ga je udaljila 11 meseci od parketa NBA i nastupa u dresu Njujork Niksa: “Evo Mađioničara Barnjanija, vratio se i pogađa“.

TUTTOSPORT

„Evro-Juve, plašiš me“ izvučeno je kao najupečatljivija izjava Karla Ančelotija u intervjuu koji je dao Tutosportu.

U podnaslovu piše da je trener Reala vrlo pohvalno pričao o svom bivšem klubu: “Juve može da igra na ravnoj nozi i sa nama i sa Bajernom. Ima šampione u svojim redovima i mnogo toga će zavisiti od mladih fudbalera“. Sa Ančelotijem se složio i Ibrahimović koji je u razgovoru sa torinskim sportskim dnevnikom izjavio: “U Ligi šampiona Juve će daleko dogurati“.

„Nema produžetka ugovora“, naslov je koji se odnosi na odluku Teveza da ne obnovi ugovor sa Juveom koji mu ističe 2016. godine. U podnaslovui se precizira da Juventusova vrata ostaju otvorena za Apača u slučaju da promeni odluku.

Novine bliske Juventusu najavljuju poteze Stare dame u januarskom prelaznom roku: “Šaćiri, Juve podiže ulog i inkasira pristanak Snajdera“.

„Murijel, obračun Torina i Sampdorija“, izveštava svoje čitaoce Tutosport objašnjavajući da Kolumbijac preferira tim Siniše Mihajlovića, ali da je predsednik Torina Kairo već uveliko u pregovorima sa Udinezeom.

Tutosport lansira još jednu glasinu sa fudbalske pijace koja govori o tome da bi u junu mogli da vidimo nekadašnji napadački par Torina u dresu Milana: “Ćerći će u Milanu ponovo činiti tandem sa Imobileom?“, aludira list na činjenicu da se Imobile nije najbolje uklopio u ambijent Borusije Dortmund.

I za torinski list Podolski je na korak od Nerazura: “Inter - Podolski, povećana ponuda očekuje se pristanak“.

Ni Tutosport nije propustio da zabeleži Murinjov poraz na startu 2015. godine u londonskom derbiju protiv Totenhema: “Čelsi popio 5! Stiže Siti“.

Iz Engleske se prenosi i nova glasina o eventualnoj sledećoj destinaciji  Marija Balotelija koji je juče bio na tribinama Enfild Rouda dok su njegovi saigrači igrali protiv Lestera: “Baloteli vidi Napoli kako se približava“. U podnaslovu se navoda da bi osim Napolija, Baloteli mogao da završi i na pozajmici kod Mihajlovića u Sampdoriji.

Piše: Željko Pantelić 


tagovi

Žoze MurinjoŽeremi MenezSerija ARomaNapoliMilanLukas PodolskiLacioKarlos TevezJuventusItalijaInterEvropaĐakomo BonaventuraBuongiorno Italia

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara