""
""

Buongiorno Italia: Kejta otvara sezonu velikih pojačanja Intera

Vreme čitanja: 5min | uto. 18.07.17. | 11:32

Dolazak Ščešnija i De Šilja u Juventus

 (Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Dolazak Ščešnija i De Šilja u Juventus i sve izvesniji prelazak Kejte u Inter su glavne priče u italijanskoj sportskoj štampi. Prostor dobijaju i planovi Rome koja i dalje traži bekove, danas je u prvom planu Bareka iz Torina, koji svoj preporod duguje našem Siniši Mihajloviću.  Pažnju i dalje privlači Milan koji je, po svoj prilici,  “glavni mamac” bacio za Belotija. U korist Rosonera igra i činjenica da centarfor Azura žarko želi da obuče dres Milana jer je to tim za koji navija od malih nogu

Izabrane vesti

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Maksi opklade” ili “Maksove opklade”, mogao bi da se prevede vodeći naslov na prvoj stranici Gazete. Uz fotografiju trenera Alegrija tu su i portreti Matije De Šilja i Vojćeha Ščensnija. “Juve uzeo naslednike Danija Alveša i Bufona. Bek je plaćen 12 miliona i sada će ponovo raditi sa Alegrijem koji ga je otkrio u Milanu i sada bi mogao da ga revitalizuje u Juveu. Za golmana je izdvojeno 12 miliona i još tri miliona za bonuse Arsenalu”, precizira Gazeta detalje transfera dvojice fudbalera koji će već u toku današnjeg dana stići u Torino.

Konačno se kreće i Inter koji je, izgleda, sve bliže angažovanju Kejte iz Lacija. “ Inter: evo Kejte. Dogovor na vidiku sa irgačem, na stolu 20 miliona”, naslov je za priču u kojoj se navodi da će Kejta zarađivati 3.000.000 evra u Interu plus bonusi a da bi osim 20 miliona Lacio mogao da zaradi još 5.000.000 evra kroz bonuse vezane za uspehe Intera (plasman u Ligu šampiona) i nastupe Kejte. Istovremeno se izvštava na unutrašnjim stranam da je Inter zainteresovan da napravi razmenu sa Mančester Junajtedom: Perišić za Marsijala. Takođe se piše da su uspostavljeni prvi kontakti sa Bajernom oko prelaska Vidala i da su se Nerazuri interesovali za Vesina iz Fjorentine.

Milan je i dalje vrlo aktivan u prelaznom roku i nastavlja da plete mrežu za novog centarfora. “Milan koliko pristanaka, Obemejang spreman na popust”, svedoči Gazeta da nije samo napadač Borusije Dortmund zainteresovan da se vrati u Milan već i Morata koji je odbio pre mesec dana mogućnost da se vrati u Seriju A, sada bi bio vrlo zadovoljan da može da obuče dres Milana. Ipak, prema pisanju list, prvi izbor Rosonera je Beloti. Pregovori su još uvek u ranoj fazi i razlika između ponude i zahteva je i dalje prilično velika, mada Milan na svojoj strani ima čeličnu volju  Belotija da obuče crveno-crni dres, odnosno kluba za koji navija od malih nogu.
Torov pogodak, skinut Berenger Napoliju”, svedoči milianski dnevnik o velikom preokretu oko igrača Osasune kojeg su svi davali na vratima Napolija a on je juče munjevitom akcijom predsednika Torina Urbana Kaira završio u redovima tima pod komandnom palicom Siniše Mihajlovića.

Na kraju se prenose i reči Frančeska Totija koji je potvrdio da ostaje u Romi kao rukovodilac ali bez preciznijeg opisa njegovog delokruga:”Toti: Romo, daću ti i moj drugi život”. U tekstu na unutrašnjim stranama se kaže da se Toti juče slikao sa novim pojačanjem, mladim Turčinom Underom Džengizom a da je sportski direktor počeo da pregovara sa Torinom oko prelaska beka Bareke dok je Marez ne samo rekao “da” Đalorosima već je spreman i da prihvati manju platu kako bi ubrzao svoj transfer u Romu. Sada se od Rome očekuje da podigne svoju ponudu od 23.000.000 evra koju je Lester smatrao neadekvatnom.

CORRIERE DELLO SPORT

Rimski dnevnik je izabrao za glavnu priču u današnjem izdanju mogućnost da Bareka pojača redove Rome: “Evo ga Bareka”. U podnaslovu se navodi da Roma želi beka mlade italijanske reprezentacije i da vrši pritisak na igrača i Torino koji traži za svog igrača 15.000.000 evra. Sportski direktor Monći bi želeo da uzme perspektivnog beka na pozajmicu sa obaveznim otkupom. Paralelno se ističe da smo sve bliži uspešnom okončanju pregovora za prelazak Defrela u Romu.

Lacio: Lukaš Lejva hoće da bude spraman za Juve 13.avgusta”, naglašava Korijere vrlo pozitivan i motivisan stav novog pojačanja Lacija koji želi da bude spreman za Superkup Italije koji se igra na Olimpiku za manje od mesec dana. U podnaslovu se dodaje i da smo na par koraka od prelaska Kejte u Inter i da je ostalo samo da predsednik Klaudio Lotito da zeleno svetlo.

Na unutrašnjim stranama Korijere donosi interesantnu priču na temu ko će biti glavni konkurent Juventusu za titulu u sledećoj sezoni. 25-orica bivših fudbalera i trenera su gotovo jednoglasno promovisali Napoli kao prvi anti-Juve tim. 20 ih se izjasnilo za tim Mauricija Sarija a pet za Milan Vinčenca Montele. Intersantno je da niko nije stavio Romu koja je u prethodnom šampionatu stigla druga ali ni Inter od kojeg se očekuje da napravi rez ove godine, barem kada su u pitanju sporski rezultati.

TUTTOSPORT

Konačno”, pozdravlja s tim naslovom torinski dnevnik dolazak trojice fudbalera u Juventus i Torino. Posle serije glasina, potvrda i demantija, juče su konačno tri posla u prelaznom roku okončana: De Šiljo i Ščešni su Juventusovi, a Berenguer Torinov. Na unutrašnjim stranama Tutosport donosi priču u kojoj konstatuje da je Daglas Kosta anti-Dani Alves. Brazilac koji je stigao iz Bajerna je sušta suprotnost, kada govorimo o karakteru, njegovom zemljaku koji je iz Juvea otišao u PSŽ.

Tutosport piše i da je sve napetiji odnos Belotija sa Torinom i predsednkom Kairom. “ Hladnoća Beloti: ne odgovara navijačima Milan odgovara Kairu”, naslov je teksta u kojem se svedoči da je Beloti ostao hladan na molbe navijača da ostane u Torinu ali je zato stavio “lajk” na prelazak Bonučija u Milan. Sportski direktor Milana Mirabeli je izrazio žaljenje što je Torino iziritiran interesovanjem Milana za Gala ali je i podvukao da se Rosoneri kreću u granicama dozvoljenog i korektnog ponašanja.

Torinski dnevnik piše i da se trener Intera Lučano Spaleti ne zadovoljava dovođenjem Kejte i da je od vlasnika Žanga i tehničko direktora tražio barem još četiri pojačanja.

Piše: Željko Pantelić


tagovi

Balde KeitaEvropaInterItalijaJuventusLaciomeđunarodni fudbalMilanRomaSerija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara