Buongiorno Italia: Konte spreman i na manju platu da bi preuzeo Romu

Vreme čitanja: 5min | pet. 26.04.19. | 11:43

Prelistavanje dnevne sportske štampe u Italiji za petak, 26. april

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Koordinirani nastup rukovodilaca Milana koji su napali oštro Lacio i njegove navijače zbog rasističkog ponašanje grupe ultrasa koji su vređali na rasnoj osnovi Bakajokoa je u provm planu zajedno sa vestima i glasinama sa fudbalske pijace. Najinteresantnija priča je o Konteu, Gazeta tvrdi da će italijanski stručnjak dati definitivan odgovor Romi u roku od 15 dana i da bi pristao na platu od 8.000.000 evra po godini. Na Milanovoj listi naslednika Gatuza na prvom mestu je Sari, dok Alegri sprema svoje uslove da produži ugovor sa Juveom. U Interu razmišljaju o igračima na pozajmici: ko će biti otkupljen, a ko vraćen.

Izabrane vesti

LA GAZZETTA DELLO SPORT

"Rasizam, Leonardo u napadu: Sad je dosta", prenosi Gazeta ogorčenost tehničkog direktora Milana koji je otvoreno kritikovao arbitra Macolenija što nije prekinuo utakmicu kada su se čuli rasistički urlici dela navijača Lacija na meču Kupa Italije.
"Pravila postoje i moraju da budu aplikovana: utakmica Milan – Lacio je morala da bude suspendovana. Gde su sada Đorđeti i Gravina koji su optuživali naše? A Salvini bi mogao da upotrebljava reč sramota za mnogo ozbiljnije stvari", prozvao je Leonardo generalnog sekretara italijanske vlade Đorđetija i predsednika FS Italije Gravinu koji su oštro osudili postupak Bakajoka i Kesija sa dresom Ačerbija. Ministar unutrašnjih poslova i vicepremijer Salvini je upotrebio reč “sramota” za igru Milana protiv Lacija i Leonardu se nije svidela ta kvalifikacija.

Gazeta objavljuje i priču o rešenju za klupu Milana u sledećoj sezoni pošto je Rino Gatuzo, izgleda, potrošio sve kredite, i čak i da obezbedi učešće u Ligi šampiona to mu ne bi pomoglo da ostane u Milanelu. "Proučavaju se scenariji bez Gatuza. Prvi, za LŠ, predviđa lov na Sarija ili Žardima. Drugi, bez LŠ, obuhvata Di Frančeska i Đampaola", tvrdi Gazeta.

"Atalanta finale za bajku", naslov je ispod zaglavlja posvećen velikom uspehu timu iz Bergama koji je sa pobedom 2:1 eliminisao Fjorentinu u polufinalu Kupa Italije. Na unutrašnjim stranama Gazeta piše da je Nikola Milenković bio najbolji igrač Ljubičastih posle Murijela. Naš fudbaler je dobio 6,5 uz obrazloženje da je imao čiste i pravovremene startove.
"Nikola je bio odličan u anticipiranju igrača Atalante i odlično je čitao akcije koje su nosile opasnost po gol Fjorentine. Po njegovom desnom boku nije bilo prolaza a pomagao je i centralnim bekovima", piše Gazeta.

"Roma i pokušaj za Kontea", izveštava Gazeta da Đalorosi nastavljaju da ubeđuju Antonija Kontea da preuzme klupu rimskog kluba. Ljudi iz Rome su predstavili planove Konteu i po informacijama Gazete italijanski stručnjak je veoma zainteresovan, toliko da je dao načelni pristanak, ali je zatražio da mu daju još 15 dana da razmisli za konačni odgovor. Milanski dnevnik piše da plata neće biti problem jer bi dve strane mogle da naprave kompromis oko cifre od 8.000.000 evra po sezoni. List piše i da imamo već prvi kolateralnih pozitivan efekat: Manolas je zaustavio sve pregovore o napuštanju Rome dok ne vidi da li će Konte da dođe.

"Juve, Alegri hoće beka, režisera igre i veću platu", citiraju se zahtevi koje će trener Bjankonera staviti na sto kada se sledeće nedelje sretne sa predsednikom kluba Andreom Anjelijem i otvori pregovore za produžetak ugovora koji mu ističe sledeće godine.

"Inter, koga vredi otkupiti? Politana svakako, Kejtu možda, Sedrika i Vrsaljka ne", postavlja pitanje i daje odgovor Gazeta na jedan od aspekata koji će morati da rešava u sledećih par nedelja generalni direktor Bepe Marota.

CORRIERE DELO SPORT

"Lacio do daske" ili "Lacio do Gaspa", može na dva načina da se prevede naslov Korijera na prvoj strani. Najavljujući finale Kupa Italije Lacio - Atalanta list piše da će 15. maja biti veliki dvoboj na Olimpiku i da će u njemu učestvovati i Sergej Milinković Savić. Na unutrašnjim stranama list izveštava da povreda srpskog fudbalera nije tako ozbilljna kako je moglo da izgleda na prvi pogled i da postoje dobri izgledi da bude u stroju za meč sa Atalantom u finalu Kupa Italije.

"Rasistički povici: Skaroni - Lotito prozivka i odgovor preko saopštenja", piše list o oštroj osudi rasističkog skandiranja navijača Lacija i zahteva od FS Italije da otvori istragu i kazni Lacio i njegove navijače. Predsednik Lacija Lotito se odmah usprotivio da je klub u toj priči oštećena strana i nikako ne može da bude na optuženičkoj klupi.

"Milan, oštar sukob vrhuške kluba sa Gatuzom: u trku ulazi Sari", i Korijere tvrdi da bi trener Čelsija mogao da se vrati u Italiju posle jednogodišnjeg boravka u Londonu.

"Kranjo i Barela su za Romu", ne krije trener Rimljana Klaudio Ranijeri da bi vrlo rado video dvojicu talentovanih fudbalera kluba sa Sardinije u redovima Đalorosa. Na unutrašnjim stranama se piše da je Đanluka Petraki svakim danom sve bliže i bliže novoj funkciji sportskog direktora u Romi. Ceo posao bi već bio završen da Petraki nema ugovor sa Torinom koji traje još godinu dana i on bi želeo da izbegne da završi na sudu sa predsednikom Urbanom Kairom kome se nije svidela ideja da Petraki i Roma realizuju svoje ciljeve preko leđa Torina.

TUTTOSPORT

"Pogba, izaberi: Juve ili Real", dočekao je jutros naslov čitaoce Tutosporta. U podnaslovu se navodi da je Pogba već stavio do znanja Junajtedu da u junu želi da napusti Old Traford.
"Povratak u Torino je prvi cilj Pogbe, ali Perez i Zidan žele da ga skinu Bjankonerima i spremni su da upotrebe i kartu Bejl kako bi stigli do Francuza", tvrdi Tuttosport.

Na unutrašnjim stranama list donosi i priču o Iguainu koji bi mogao da se vrati u Juve predstojećeg leta pošto Čelsi nema nameru da otkupi njegov ugovor. U tekstu se kaže da Igauin snažno želi da ostane, ali da Plavci nisu voljni da ga zadrže. Protiv Iguainovog ostanka na Stamford Bridžu igra mogući odlazak Sarija, dok je njegov najjači adut moguća kazna UEFA koja predviđa da Čalsi neće moći da kupi nove fudbalera u sledećem prelaznom roku.

"Boginja da poludiš", slavi Tutosport uspeh Atalante u Kupu Italije. U nadnaslovu se ističe da će Atalanta igrati finale Kupa Italije posle 23 godine.

"Veliki entuzijazam u Torinu, huk 25.000 za Milan", piše list da je stadion “Grande Torino” rasprodat za meč sa Milanom koji će odlučivati o ambicijama dva tima u trci za Ligu šampiona.

"Gatuzo hoda po Milanovoj žici, Sari na pol poziciji", i Tutosport ima informacije da Gatuzo rizikuje otkaz, a da je prvi na listi želja Leonarda i Maldinija toskanski stručnjak na kormilu Čelsija.


tagovi

Maurisio SariAntonio KonteĐenaro GatuzoSergej Milinković SavićPol PogbaTjemue Bakajoko

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara